Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

Igazságos Magyarország

A szociáldemokrata árnyékkormány olyan államot akar, ahol az állam a keményen dolgozó embereket támogatja, és nem a multinacionális vállalatokat. Az az igazságos, hogy  akarjuk, hogy a milliárdosok fizessenek, és hogy több segítség jut nehezen élő honitársainknak.

Az nem igazság, hogy ma Magyarországon csak az ügyeskedő fideszes milliárdosok érvényesülnek, a tisztességes munkából élő többség, az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasok pedig napi gondokkal küzdenek, és nem látják az előrelépés lehetőségét.

A Fidesz az elmúlt évtizedekben hatalmasra növelte a társadalmi különbségeket. A fideszes milliárdosok egyre gazdagabbak lettek, a magyarok többsége pedig elszegényedett. Az árak emelkednek, de a bérek egyre jobban lemaradnak Európában, és a kormány vendégmunkások tömeges behozásával akarja még inkább lenyomni a kereseteket, és elvenni  a munkahelyeket. A dolgozói szegénység egyre több tisztességet munkát végző magyart fenyeget. A nyugdíjak értékét is megeszi az áremelés. Az egészségügyben csak az kap jó ellátást, aki fizetni tud érte, a szociális rendszert leépítették. Nőtt a férfiak közötti bérszakadék, nem kapnak esélyt roma honfitársaink. A nagyvállalatok és milliárdosok alig fizetnek adót, miközben a dolgozó embereket, a nyugdíjasokat és a kisvállalatokat agyonadóztatják. 

Éppen ezért a szociáldemokrata fordulatra van szükség a társadalompolitikában is.  Igazságot teszünk! A szociáldemokrata kormány olyan igazságos társadalomért épít majd, ahol minden honfitársunk esélyt kap, legyen fiatal vagy idős, férfi vagy nő, roma vagy nem roma magyar, ahol aki beteg, az jó egészségügyi ellátást kap, attól függetlenül hogy szegény vagy gazdag. Vendégmunkások behozása szerint a magyar munkásokat becsüljük meg európai bérekkel és európai munkahelyekkel. Biztosítjuk a nyugdíjak védelmét, rendbe tesszük az egészségügyet és a szociális ellátásokat. Garantáljuk, hogy a ne verhessék át a vásárlókat, fogyasztókat. Igazságos adórendszert hozunk létre,  hogy a milliárdosok fizessenek.

Az árnyékkormány programjának ez a része, az európai bérekkel, a magyar munkahelyek védelmével, az adózással, az idősek helyzetével, az egészségüggyel, a szociális rendszerrel, az esélyegyenlőséggel és  fogyasztóvédelemmel kapcsolatos vállalásainkat foglalja össze.

4. Európai béreket a magyaroknak!
5. Vendégmunkások helyett a hazatérő magyarok munkájára számítunk! 
6. Igazságos adórendszert!
7. Megbecsült időskort!
8. Európai egészségügyet
9. Szociális biztonságot!
10. Esélyt mindenkinek!
11. Véget vetünk az átveréseknek!

 

OLVASD EL A TELJES PROGRAMOT! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére