Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

Fejlődő Magyarország

A szociáldemokrata árnyékkormány újra fejlődő pályára állítja Magyarországot. A jövő Magyarországa akkor lesz sikeres, ha a gazdaság áll az emberek szolgálatában, és nem fordítva, ha tudásalapú és zöld társadalmat teremtünk. Olyan fejlődést akarunk, amely nem teszi tönkre bolygónkat, és amely magyar térség, minden ember számára előrelépést jelent.

Magyarország fejlődése az elmúlt években egyre inkább elmarad európai szomszédainkétól. Versenyképességünk hosszú idő óta hanyatlik. Az infláció rekordokat dönt, miközben a magyar bérek, nyugdíjak reálértéke az EU-ban a legalacsonyabbak között van. A közszolgáltatások színvonala megállíthatatlanul zuhan. A közutak jelentős része lényegében járhatatlan, a tömegközlekedés fejlesztése esetleges és rendszertelen, vasút működését szétzilálja a forráshiány.  Egyre többek számára jelent gondot az energiaszámlák fizetése, és az egekbe szökő élelmiszerárak megfizetése.

Az állam fejlesztési forrásait a FIDESZ politikai maffiaként osztogatja a vezető politikusok és kegyenceik között. A támogatások odaítélésének hovatovább egyetlen alapelve a kormánypárt hatalma és politikusainak személyes anyagi érdeke. 

Éppen ezért szociáldemokrata fordulatra van szükség fejlesztéspolitikában, a környezetvédelemben és a gazdaságban is.

A szociáldemokrata kormány a fejlődés esélyét kínálja Magyarország minden térségének, a Fővárosnak és a kistelepüléseknek egyaránt. Olyan zöld átállást akarjuk, aminek a költségeit nem az emberek , hanem a szennyező nagyvállalatok fizetik meg. A megújuló energiára való átállás és a lakóházak szigetelésének, felújításának támogatása teszi lehetővé azt is, hogy egyszerre csökkenjen a rezsiszámla és klímaváltozást okozó gázok kibocsátása. A közlekedésben is arra törekszünk, hogy kényelmesebben és környezetbarát módon utazhassunk a nagyvárosokban és vidéken egyaránt. 

A szociáldemokrata gazdaságpolitika nem az akkumulátorgyárakhoz hasonló környezetpusztító és vendégmunkásokat alkalmazó beruházásokon, hanem a tudásalapú és zöld gazdasági szektorok, európai munkahelyek létrehozásán alapul. Az oktatás és a kutatás fejlesztésével elérjük, hogy Magyarország a digitális forradalom nyertese lehessen. A multinacionális nagyvállalatok és az oligarchák helyett a hazai kis- és közepes vállalkozásokat támogatását tartjuk fontosnak. Gondoskodunk arról  hogy a fejlesztési forrásokat ne néhány millárdos, hanem az minden magyar érdekében használjuk fel. Újra felvirágoztatjuk a magyar mezőgazdaságot, hogy egészséges és megfizethető élelmiszer kerülhessen a magyarok asztalára.

A szociáldemokrata árnyékkormány programjának ez a része a fejlesztéspolitikával, környezetvédelemmel, energiával, közlekedéssel, felsőoktatással és tudománnyal, gazdasággal és agráriummal kapcsolatos vállalásait tartlamazza.

12. Fejlődő vidék, fejlődő Budapest!
13. Zöld utat a jövőnek!
14. Megfizethető rezsit!
15. Korszerű közlekedést
16. Tudásalapú társadalmat!
17. Versenyképes gazdaságot!
18. Egészséges és megfizethető élelmiszert!

 

OLVASD EL A TELJES PROGRAMOT! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére