Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

Európai Magyarország

A szociáldemokrata árnyékkormány szerint Magyarország helye Európában van. Az Európai Unió közössége jelenti hazánk számára a legjobb esélyt nemzeti érdekeink érvényesítésére, a magyarok életének jobbá tételére.

De Európa nemcsak politikai, hanem értékközösséget is jelent számukra. A magyarok megérdemlik, hogy azonos jogaik legyenek mint bármelyik európai polgártársuknak, megérdemlik, hogy ők ellenőrizzék az államot, és nem az állam őket, hogy erős helyi közösségek, valódi önkormányzatok védjék az érdekeiket. Az európai Magyarország elképzelhetetlen a mindenki által elérhető kultúra és a közösségeket összekötő sport nélkül.

Az elmúlt években az Orbán rendszer tudatosan és drasztikusan távolodott Európától. Szembekerült az uniós közösség döntő többségével, ezzel hatalmas, forint milliárdokban is mérhető károkat okozott az országban. Leépítette a jogállamot, lehetetlenné tette, hogy a polgárok beleszóljanak a saját életükkel kapcsolatos döntésekbe, korlátozta a sajtó szabadságát a tájékozódás lehetőségét az emberektől.  Drasztikusan csökkentette a helyi közösségek, önkormányzatok jogait. A kultúrát és  sportot a politikai szolgájává fokozta le. Az Orbán kormány elvette a polgárok jogait.

Szociáldemokrata fordulatra van szükség a jogállam, az európai Magyarország érdekében is.

A szociáldemokrata kormány helyreállítja a jogállamot, az emberi jogok védelmét, az igazságszolgáltatás függetlenségét. A szociáldemokrata kormány nem ellenségként, hanem partnerként tekint a civil szervezetekre, az állampolgárokra, az önkormányzatokra, helyreállítja a kultúra szabadságát, és az emberek szolgáltatába állítja a sportot.  Újra az Európai Unió megbecsült tagjává teszi Magyarországot, amely aktivan részt vesz egy szociális és demokratikus unió felépítésében. 

A szociáldemokrata árnyékkormány programjának ez a része a jogállam, Európai Unióval, civil részvétellel, önkormányzatokkal, kultúrával és sporttal kapcsolatos vállalásainkat tartalmazza.

22. Törvény előtti egyenlőséget!
23. Az emberek államát!
24. Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk!
25. Erős helyi közösségeket!
26. Legyen a kultúra mindenkié!
27. Sportos társadalmat!

 

OLVASD EL A TELJES PROGRAMOT! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére