Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

Gyermekbarát Magyarország

Magyarország jövőjét a gyermekek jelentik. Éppen ezért a szociáldemokrata Árnyékkormány legfontosabb célja az, hogy biztonságos körülményeket teremtsünk gyermekeink számára, hogy gondoskodjunk jólétükről és fejlődésükről, hogy megvédjük őket a fenyegető veszélyektől,  és hogy jó oktatást és egészségügyi ellátást kapjanak. 

Politikánk legfontosabb alapelve a gyermekek mindenek felett álló érdeke, és az, hogy minden gyermek fontos. Az állam nem válogathat támogatást, védelmet és segítséget kell adni minden egyes gyermek számára.

Az Orbán rendszer ezen a területen is megbukott. Az elmúlt években elviselhetlenné nőttek a különbsége a szegény és a jómódú családból jövő gyermekek esélyei között, nőtt a gyermekszegénység, az állami támogatások éppen a leginkább rászoruló családokat nem érik el. Meggyengült és leépül az oktatás, a szociális védelem, az egészségügy rendszere.

Az Orbán rendszer katasztrófális és felbáborító kudacot vallott azoknak a gyermekeknek a megvédésében, akik leginkább rászorultak volna erre. A pedofilsegítőnek adott kegyelem csak a jéghegy csúcsa: valójában maga a rendszer az, amelyik magára hagyta és elárulta az állami és egyházi intézményekben élő gyermekek, és tágabban a gyermekvédelem teljes rendszerét. 

Éppen ezért szociáldemokrata fordulatra van szükség a gyermekek érintő politikákban is.  A szociáldemokrata kormány gyermekbarát Magyarországot teremt, ahol minden család érdemi segítséget kap; ahol minden gyermeket számíthat arra, hogy jogait és érdeit hatékonyan védik; ahol keményen fellépnek a gyermekek érintő bűnözéssel szemben; ahol jól működik a gyermkevédelem; ahol minden gyermek jó oktatást és egészségügyi elátást kap. 

Az Árnyékkormány programjának ez a része a családtámogatás és lakásügy, a gyermekvédelem, a közoktatás és a gyermekegészségügy területén tartalmazza a szociáldemokrata fordulat elemeit.

1. A család az család!
2. Minden gyerek fontos!
3. Esélyteremtő közoktatást!

 

OLVASD EL A TELJES PROGRAMOT! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére