Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

1. A család az család!

 

Az Orbán-kormány szívesen beszél a családok támogatásáról, a valóság azonban egészen más: a magyar gyerekek megdöbbentően nagy száma nő fel szegénységben, a családok nem számíthatnak arra, hogy jó minőségű egészségügyi ellátást, oktatást, gyermekeket támogató szolgáltatásokat kapnak. Ezért is választja egyre több gyermekes család a külföldre költözést.

Elég volt abból a kormányzati politikából, amelyik folyamatosan megosztja a társadalmat, különbséget tesz család és család, gyerek és gyerek között. A szociáldemokraták elképzelése szerint olyan családtámogatási rendszerre van szükség, amely minden család számára azonos jogokat biztosít, amely egyensúlyt teremt a munkavállalás és a családi élet között, és nem tesz különbséget család és család között.

Az Árnyékkormány legfontosabb vállalásai: 

1. Igazságos családtámogatási rendszert! 

A szociáldemokrata fordulat után igazságosabb lesz a családtámogatási rendszer, megszüntetjük a babaváró hitel és a CSOK esetében az indokolatlan különbségtételt a családok között. Az igazságosság jegyében bevezetjük a feltételes családi minimáljövedelmet, amely elsősorban a többgyermekes családoknak és az egyedülálló munkanélkülieknek ad érezhető és érdemi segítséget.

2. Duplájára emelt családi pótlékot! 

Kiemelten fogjuk támogatni a gyermekvállalást, hatékony szociálpolitikai eszközökkel segíteni fogjuk az első gyermek megszületését és a családokat az első gyermek születése után is. Az alanyi jogon járó támogatásokat megemeljük és inflációkövetővé tesszük! Így fogunk eljárni a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás esetében is! 

3. 50%-kal megemelt gyerekköltségvetést! 

A szociáldemokrata kormány a gyerekközpontú kormányzás jegyében gyerekközpontú költségvetést fog kidolgozni, a gyermekek szükségleteit szolgáló költségvetési ráfordításokat legalább 50%-kal emelni fogjuk! 

4. Megfizethető lakhatást minden fiatalnak!

Mi, szociáldemokraták azt akarjuk, hogy a magyar fiatalok a saját hazájukban élhessenek sikeres életet! Kiterjesztjük az „ifjúsági garancia” rendszerét, amely lehetővé teszi, hogy minden fiatal munkahelyet, gyakornoki lehetőséget vagy a munkába állást támogató képzést kapjon. A fiatalok, családok legnagyobb gondja ma a lakáshoz jutás. Az Árnyékkormány szerint a lakhatás alapjog, ezért új lakáspolitikát vezetünk be, amely támogatja minden fiatal lakáshoz jutását, az önkormányzati lakások építését. 

5. A család az család!

A szociáldemokrata kormány a családok kormánya lesz, éppen ezért törvénybe kell foglalni a különböző családformák hátrányos megkülönböztetésének tilalmát! Mert a család az család!

 

OLVASD EL A TELJES FEJEZETET! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére