Keresés
Logo

Árnyékkormányülések

Az Árnyékkormány tizenötödik ülésének előterjesztéseiről és tájékoztatóiról

2024.01.22.

Az Árnyékkormányban kormányzásra készülünk, ezért fontos, hogy minden magyarokat érintő kérdést alaposan körüljárjunk, és utána hozzuk meg a végső döntéseinket. Az üléseinken ezeket a kérdéseket beszéljük át, és dolgozzuk ki a javaslatainkat. 

A tizenötödik Árnyékkormányülésen Budapest, a területfejlesztési törvény és az egyedülálló családok helyzete voltak terítéken. Kattints ide a részletekért!

Az Árnyékkormány úgy gondolja, hogy helyes az a nagyfokú figyelem, ami a belvárosra és a belvárosi közlekedésre irányul, önmagában azonban nem elég ahhoz, hogy mindenki otthon érezhesse magát a városban. Azt valljuk, hogy Budapest mindenkié. Pestieké és budaiaké, öregeké és fiataloké, külvárosiaké és belvárosiaké, jómódúaké és szegényeké, gyalogosoké, kerékpárosoké, autósoké, motorosoké, rollereseké is. Az Árnyékkormány Budapest-programja, a Budapest 2030 több szakpolitikai feladatot is külön-külön fejezetben dolgoz fel, nem is szaporítanám tovább a szót, a tervezett fejlesztésekből pontosan látni fogják, hogy pontosan mire gondolunk.

A Fidesz idén novemberben egy új területfejlesztési törvényt nyújtott be az Országgyűlésnek, melynek célja a területfejlesztési feladatok és szabályok megváltoztatása, valamint az intézményrendszer átalakítása. Ez a tervezet egy rendkívül centralizált és a társadalmi kontrollt szinte teljesen megszüntető rendszert vetít előre. 

Nemcsak a józan ész, hanem minden kutatás alátámasztja, hogy az egyszülős családok esetében a családok biztonságát fenyegető veszélyek sokkal erősebben jelentkeznek, mivel alapvetően egy szülőtől függ a család biztonsága. A gyermeküket egyedül nevelők gyorsan csapdahelyzetben találják magukat. A gyermeküket egyedül nevelő magyar anyák foglalkoztatottsága európai összehasonlításban kifejezetten magasnak tekinthető Magyarországon, ennek fő oka ugyanakkor minden valószínűség szerint az, hogy Magyarországon a gyermeknevelési támogatások alacsony szintje, illetve a tartásdíj esetlegessége és gyakran alacsony összege miatt a munkavállalás elkerülhetetlen szükségszerűség még akkor is, ha a gyermekek ellátásában ez gondot okoz.

 

 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére