Keresés
Logo

árnyék-miniszterelnök

dr. Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök
árnyék-miniszterelnök

dr. Dobrev Klára

Dobrev Klára, 50 éves, jogász, közgazdász, egyetemi adjunktus, politikus, fejlesztéspolitikai tanácsadó, a DK EP-képviselője. Négy idegen nyelven, angolul, bolgárul, németül, és oroszul is felsőfokon beszél.

Dobrev Klára mindent tud az államigazgatásról, dolgozott minden szintjén a minisztériumi fogalmazótól kezdve a főosztályvezető-helyettesen át az uniós pénzek elosztásával foglalkozó Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettes posztjáig. Volt egyetemi óraadó, az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékének adjunktusa. Fejlesztéspolitikai tanácsadóként Dobrev Klára a magánszférában 8 éven át, mintegy 50 projektben adott fejlesztéspolitikai tanácsokat más országok kormányainak, mindent tud az uniós pénzek hatékony felhasználásáról és a korrupció elleni harcról.

2019-től a DK EP-képviselője. 2019-től 2022. elejéig az Európai Parlament alelnöke volt, így számtalan fontos európai kapcsolatra tett szert, amelyekre nagy szüksége lesz az Orbán utáni Magyarországnak. Dobrev Klára az európai Magyarország elsőszámú képviselője.

A közvélemény-kutatások rendszerint Dobrev Klárát tartják a legalkalmasabb ellenzéki politikusnak a kormányzásra.CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére