Keresés
Logo

Árnyékkormányülések

Az Árnyékkormány hetedik ülésének előterjesztéseiről és tájékoztatóiról

2023.03.10.

Az Árnyékkormányban kormányzásra készülünk, ezért fontos, hogy minden magyarokat érintő kérdést alaposan körüljárjunk, és utána hozzuk meg a végső döntéseinket. Az üléseinken ezeket a kérdéseket beszéljük át, és dolgozzuk ki a javaslatainkat. 

A hetedik Árnyékkormányülésen a rezsi és a felfüggesztett uniós pénzek voltak terítéken. Kattints ide a részletekért!

Ma Magyarországon a gyakorlatban nem működik valódi rezsiügyi fogyasztóvédelem, a magyarok megfelelő tájékoztatást sem kapnak, és a panaszaikkal sem tudnak eredményesen hova fordulni. Komoly kihívást jelent ma bármit elintézni, ami a rezsivel kapcsolatos. Például megtudni, hogy miért annyi lett a számlánk, amennyi, és hogyan kell értelmeznünk a néha teljesen félrevezető adatokat tartalmazó kimutatást. Vagy kíváncsiak lennénk arra, hogy mennyiért veszi a Magyar Állam azt a gázt, amit aztán a korábbi ár hétszereséért ad tovább nekünk.

Az Orbán-kormány miatt felfüggesztett uniós pénzek ügyében a helyzet nem sokat változott a januári Árnyékkormányülés óta, Orbán Viktor láthatóan úgy döntött, hogy neki semmi sem drága, amíg a magyarok fizetik a számlát. Ez egy nagyon világos helyzet: a jelenlegi tudásunk szerint csak az Árnyékkormány tudná hazahozni az Orbán Viktor miatt felfüggesztett uniós pénzeket, az Orbán-kormány erre láthatóan képtelen.

 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére