Keresés
Logo

Az Árnyékkormány programja

21. A mindennapok biztonságát!

Olyan országot építünk, amelyben minden polgár biztonságban érezheti magát, biztos lehet benne, hogy a Haza vigyáz rá. Ez nemcsak szociális biztonságot és a megélhetés biztonságát jelenti, hanem azt is, hogy mindenki biztonságban tudhassa saját magát, szeretteit, és kemény munkával szerzett vagyonát. Ezért egyik legfőbb feladatunknak tartjuk a mindennapok biztonságának megteremtését az ország minden polgára számára társadalmi helyzetre, lakóhelyre való tekintet nélkül. 

Az Árnyékkormány legfontosabb vállalásai: 

1. Hatékonyabb rendőrséget!

A közrend fenntartásához több, jól képzett rendőrt vezénylünk az utcákra. Különös figyelmet fordítunk a nők és a gyermekek védelmére, a családon belüli erőszak visszaszorítására.  A rendőrség alapvető feladatává tesszük a gyermekek sérelmére elkövetett erőszak, visszaélések, pedofil bűncselekmények megelőzését és könyörtelen üldözését. A rendőrség szabad kezet kap a korrupciós bűncselekmények felderítésére, a hatalmi visszaélések felszámolására. Véget vetünk a közúti száguldozásnak, mások életének veszélyeztetésének.

2. Mi valóban megvédjük a határainkat!

Önálló határőrséget hozunk létre, emellett támogatjuk az uniós határvédelmi ügynökség, a FRONTEX szerepének növelését. Mi nem szabadon engedjük, hanem elfogjuk és megbüntetjük az embercsempészeket, letörjük a menekülő emberekből hasznot húzó szervezett bűnözést. Hatékonnyá tesszük az idegenrendészetet, sem letelepedési kötvénnyel, sem diplomatának álcázva, sem kémbankban, sem a zöldhatáron nem engedünk az országba jönni orosz és más ügynököket, bűnözőket és a terroristákat

3. Legyen hivatás a haza szolgálata!

Új rendvédelmi és tűzoltó életpályamodellt dolgozunk ki a hivatásos állomány megtartása és különleges szolgálatuk megbecsülése érdekében.  Visszaadjuk a hivatások erkölcsi és anyagi megbecsülését, visszaadjuk a Tűzoltóság önállóságát. 

4. Leszámolunk a rogáni megfigyelésekkel! 

A kormányváltást követően nemzetbiztonsági szolgálatok valóban a nemzet, a magyar emberek biztonságát fogják szolgálni. A politikusok és újságírók elleni titkosszolgálati eszközökkel való visszaélést azonnal megszüntetjük. A korábbi jogsértéseket kivizsgáljuk, a politikai döntéshozókat felelősségre vonjuk. Átlátható irányítási és ellenőrzési rendszert alakítunk ki a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felett.

5. Ne az adófizetők fizessék a börtönöket!

A büntetés-végrehajtás szervezeti és strukturális átalakításába kezdünk. Önellátó és önfenntartó büntetés-végrehajtási rendszert hozunk létre, teljeskörű fogvatartotti foglalkoztatást hajtunk végre, Fontosnak tartjuk a büntetésüket letöltő és szabadulás előtt álló fogvatartottak reintegrációjának megerősítését, illetve teljes körű kidolgozását. Amennyiben ezt nem tesszük meg, csak újratermeljük a börtönökbe visszatérő, a bűnbe visszaeső embereket.

 

OLVASD EL A TELJES FEJEZETET! 

Vissza a többi programponthoz

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére