Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára: Amit Orbán Viktor képvisel, az a HUXIT 2023.11.16

Dobrev Klára: Amit Orbán Viktor képvisel, az a HUXIT

 

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter és Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter Kőbányán mutatta be az Árnyékkormány külpolitikai programját.

Az Európához tartozás a magyarok több mint 1000 éves közös akarata. A magyarok többsége pedig még minidig Európa-párti, az emberekben megvan a vágy, hogy Európához tartozunk és európaiként akarunk élni - kezdte beszédét Dobrev Klára. Az árnyék-miniszterelnök szerint hazafiságunk egyik legerősebb alapja, hogy tudjuk, hol vagyunk otthon, kik a szövetségeseink, a barátaink, akiket nem váltogatunk úgy, ahogy a kormány teszi.

Dobrev Klára szerint évtizedekig azt hittük, hogy megérkeztünk Európába, majd jött egy gyalázatos politikai kurzus, amely a saját klientúrájának gazdagodásáért feláldozza a magyarok európaiságát. Dobrev Klára emlékeztetett, hogy először a szavak szintjén jelent meg a Brüsszel-ellenesség, aztán jött a teljes propagandaháború, az állandó ellenségkeresés, amivel próbálják kiölni a magyarokból az 1000 éves vágyukat. Aztán viszolyogva kellett végig nézni, hogyan szolgálja ki az orbáni hatalom a keleti és ázsiai diktátorokat, hogyan árulják el azt, amiért mi magyarok küzdünk. 

„Ha európai magyarok akarunk maradni, akkor nincs időnk tovább várni, mert ez a politika, amit Orbán képvisel, kivisz minket Európából, ezt kell megakadályoznunk" – mondta Dobrev Klára.

Az árnyék-miniszterelnök szerint amit Orbán képvisel, az a HUXIT. Szerinte a lopakodó huxit már itt van: nem jönnek az uniós források, mert a kormány továbbra is lop. De a lopakodó huxit jele az is, amikor a kutatók, diákok az Orbán-kormány miatt nem kapnak európai ösztöndíjakat.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy az Árnyékkormány érzi a felelősségét. „Meg kell szervezni azt a közösséget, amely megvédi az európai Magyarországot, azt a reményt és a hitet, hogy európai magyarok vagyunk és ezt fent is tartsuk. És mi készen állunk arra, hogy ez a feladatot elvégezzük” – mondta az árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára szerint biztosítani kell, hogy Magyarországon megmaradjon az Európa-párti többség, és dolgozni azért, hogy egy erősebb és egységesebb Európa jöjjön létre. Ezt egyedül egy szociáldemokrata kormány biztosíthatja, hogy mi magyarok mindig ott maradjunk Európa szívében. Mert Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk és mi ebben a szellemben dolgozunk – zárta beszédét Dobrev Klára.

Molnár Csaba azzal kezdte beszédét, hogy a jövőre 20 éves EU-csatlakozás óta a magyarok EU-pártisága nem csökkent, a brüsszelezős, EU-ellenes kormányzati plakátkampányok ellenére sem. „Az EU- és NATO-csatlakozásunkkal az államalapítás óta dédelgetett, ezeréves álmunkhoz léptünk közelebb” – fogalmazott az árnyék-kancelláriaminiszter, hozzátéve: ekkor jött Orbán Viktor, aki európai fizetések és nyugdíjak, versenyképes magyar ipar helyett leválthatatlanságra vágyott. Modern oktatás és egészségügy helyett lett helikopter, luxusjacht, kastély, magánrepülő az újdonsült milliárdosoknak, lopott pénzen vett médiabirodalom, bankok, plakátcégek, kaszinók, szállodák és energiacégek.

„Orbán kiárusította a magyarok érdekeit egy szűk milliárdos elitnek, az európai érdekeket pedig a keleti diktátoroknak Vlagyimir Putyintól a kínai elnökig. A magyar miniszterelnök az európai politika körömgombája lett: mindenki hallott már róla, tudják, hogy sok gondot okoz, de beszélni róla már nagyon kellemetlen. Mindeközben a nagy EU-ellenes szabadságharc olyan jól sikerült, hogy Orbán lassan a cipőjét sem tudja bekötni Brüsszel nélkül, pedig onnan már nem fog segítséget kapni” – jelentette ki.

Molnár Csaba szerint a szociáldemokrata kormány:

  • helyre fogja állítani a magyar jogállamot és demokráciát. Minden, egykor demokratikus intézményből ki fogjuk söpörni a Fidesz pártkatonáit az ügyészségtől az adóhatóságon és az ÁSZ-on át a választási szervekig.
  • helyre fogja állítani a sajtószabadságot is, hogy minden polgár egyformán tájékozódhasson a közös ügyeinkről, álhírek, propagandakampányok, közpénzen folytatott „közszolgálati” hazugsággyár nélkül.
  • Átláthatóvá fogja tenni a közpénzek elköltését, az uniós pályázatok kiírását és elbírálását, ennek részeként csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez.
  • El fogja érni az EU-ban, hogy mindenkit, akiről bebizonyosodik, hogy az elmúlt 13 évben csalással és politikai kéziirányítással nyert uniós pályázatot, azt a jövőben kizárhassuk minden uniós pályázatból is.
  • Helyre fogja állítani a schengeni belső határokat, hogy újra határok nélküli utazhassunk. Mi nem fogjuk szabadon engedni sem az embercsempészeket, sem mást, aki vétett a törvényeink ellen.
  • Meg fogjuk erősíteni a magyar polgárok európai identitását, ezért május 9-ét, az Európai Unió születésnapját állami ünneppé és munkaszüneti nappá fogjuk tenni. Az állami ünnepeken, rendezvényeken, sporteseményeken és kiadványokban a magyar nemzeti szimbólumok mellett kötelezővé fogjuk tenni az európai zászló és az európai himnusz használatát is.

Rónai Sándor részletesen beszélt az Árnyékkormány külpolitikai programjáról. A szociáldemokrata kormány:

  • Megerősíti Magyarország tagságát az Európai Unióban és a NATO-ban, helyreállítja Magyarország presztízsét és a hazánk iránti bizalmat szövetségeseink szemében.
  • Magyarországot távol tartja a  háborús konfliktusoktól. A NATO és az EU tagjaként képesek leszünk elrettenteni bármilyen potenciális támadót, hatékonyabban harcolhatunk a nemzetközi terrorizmus, az embercsempészet és a bűnözés ellen is.
  • Támogatja egy közös európai hadsereg felállítását, valamint a magyar GDP évi 2 százalékának katonai célokra fordítását.
  • Támogatni és erősíteni fogja a külföldön élő magyarsággal való politikai, gazdasági és kulturális kapcsolattartást, a határon túli magyar kisebbségek magyar nyelvhasználatát.
  • Bővíteni fogja a konzuli szolgálatok számát.
  • Támogatni fogja, hogy Magyarország, illetve az Európai Unió olyan gazdasági megállapodásokat kössön az EU-n kívüli országokkal, amelyekbe szilárd emberi jogi szempontokat is belefoglalnak.
  • Támogatja a nők jogainak védelmét elősegítő isztambuli egyezmény ratifikálását, amelyet az Orbán-kormány következetesen elutasít.
  • Átalakítja a Külügyminisztérium teljes intézményi struktúráját. Megszüntetjük a diplomácia irányításához nem tartozó felesleges részlegeket, mint az űrpolitikáért, a sportdiplomáciáért vagy éppen a Paks II. beruházásért felelős főosztályokat.

A programbemutató rendezvényt a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: 
https://www.facebook.com/dk365/videos/1155732788610306 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére