Keresés
Logo

Hírek

Egyéves az Árnyékkormány - Itt tartana az ország, ha a javaslataink törvényi erőre emelkedtek volna 2023.09.19

Egyéves az Árnyékkormány - Itt tartana az ország, ha a javaslataink törvényi erőre emelkedtek volna

 

Dobrev Klára pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be a magyar történelem első árnyékkormányát. Az Árnyékkormány azt tűzte ki feladatául, hogy megmutassa: van kormányzóképes alternatíva, élhetnénk máshogy is, lehetnénk szabad, európai Magyarország. Az Árnyékkormány az elmúlt egy évben:

  • 12 Árnyékkormányülést tartott, amelyek tartalmáról minden esetben a teljes magyar sajtó számára nyilvános, 12 Árnyékkormányinfón számolt be.
  • 51 konkrét határozati javaslattal és cselekvési tervvel záruló előterjesztésről döntött, ezekből közel két tucat országgyűlési határozati javaslatot nyújtottunk be.
  • 100-nál is több, a sajtó számára is nyilvános rendezvényt, szakpolitikai konferenciát és szakmai fórumot tartott, amelyeken nagy számban vett részt az árnyék-miniszterelnök is.
  • Az Árnyékkormány tagjai 150-nél is több sajtótájékoztatót tartottak az embereket közvetlenül érintő, aktuális ügyekről és 300-nál is több közleményt adtak ki, eljuttatva ezeket a teljes magyar sajtónak.
  • Az Árnyékkormány a rezsimentő alapjából 500 magyar család havi rezsiszámláját fizette ki 2022 decemberében.
  • Az Árnyékkormány mindent elkövetett azért, hogy megerősítse Magyarország helyét a nyugati szövetségesi rendszerben, az árnyék-miniszterelnök Berlinben találkozott Olaf Scholz német kancellárral, Londonban tárgyalt a következő brit miniszterelnökkel, Keir Starmerrel, Zágrábban egyeztetett az euró bevezetését előkészítő korábbi horvát kormánnyal is, miközben a honvédelmi árnyékminiszter Vietnámtól New Yorkig folytatott a NATO-val kapcsolatos egyeztetéseket, az árnyék-külügyminiszter pedig közel 30 európai nagykövettel találkozott az elmúlt egy évben.
  • Az Árnyékkormány rendszeresen, heti szinten egyeztetett és egyeztet az Orbánék által cserbenhagyott szakszervezetekkel, civil partnerekkel, a legnagyobb pedagógusszervezektől kezdve a legnagyobb nyugdíjasszervezeteken át egészen a Balaton-védő civil szervezetekig.
  • Több mint ezer szakértő, civil és politikai szereplő csatlakozott az Árnyékkormány szakmai hátországaként működő kabinet- és műhelymunkához.

Az Árnyékkormány egy videóban foglalta össze, hogy hol tartana most az ország és hogyan élnénk, ha az elmúlt egy évben tett javaslataink törvényi erőre emelkedtek volna:

https://www.facebook.com/dobrevklara/videos/978408423476123

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére