Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára: Energiademokráciát fog teremteni az Árnyékkormány a háztartási energiatermelés és a lakások szigetelésének támogatásával 2023.09.15

Dobrev Klára: Energiademokráciát fog teremteni az Árnyékkormány a háztartási energiatermelés és a lakások szigetelésének támogatásával

 

Megújuló energiaforrásokon alapuló energiademokráciát fog létrehozni az Árnyékkormány, amelynek lépései már az első intézkedések között lesznek a kormányváltás után – fogalmazott Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök az Eötvös10 Művelődési Házban tartott pénteki környezetvédelmi konferencián.

A rendezvényen Dobrev Klára elmondta, az energiademokrácia lényege, hogy a háztartások nem csak fogyasztói, hanem termelői is lesznek az energiának. Az árnyék-miniszterelnök példaként Németországot említette, ahol már erkélyekre szerelhető háztartási napelemeket árulnak a boltokban.

Dobrev Klára szerint az energiademokrácia feltétele, hogy az állam pénzügyileg is támogassa a háztartási energiatermelést, valamint a házak és lakások energetikai korszerűsítését, szigetelését. Az árnyék-miniszterelnök hozzátette, hogy kormányváltás esetén el fogják érni, hogy a háztartások energiaigénye a mostaninál lényegesen kisebb legyen, viszont energiatermelésük meghaladja az energia-felhasználásukat. Az Árnyékkormány felszámolná az energiaszegénységet is, mert sokan képtelenek megfizetni a fűtést vagy a világítást, amely a tisztességes életminőséghez szükséges.

„Nincs más kiút. A mai kormány rezsicsökkentésre alapozta egyik fő politikai legitimációját, miközben az eredmény, amit fel tudnak mutatni: drága és környezetszennyező energia” – fogalmazott Dobrev Klára.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére