Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára: Magyarországon csökkentek leginkább a reálbérek - Orbán az emberekkel fizettette meg az orbáni infláció árát 2023.07.14

Dobrev Klára: Magyarországon csökkentek leginkább a reálbérek - Orbán az emberekkel fizettette meg az orbáni infláció árát

 

Az OECD friss jelentése szerint az összes vizsgált ország közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a reálbér. Az Európa-rekorder orbáni infláció és a kétszeresére emelt élelmiszerárak miatt minden magyar család tett egy lépést hátrafelé; Orbán Viktor az emberekkel fizettette meg az orbáni infláció és a rossz gazdaságpolitikája árát. 

Az Árnyékkormány szerint amíg marad az áremelések és a megszorítások kormánya, addig feltartóztathatatlanul fogunk száguldani a lejtőn, ebből pedig csak a kormányváltáson át vezet kiút. Árnyékminisztereimmel felkészültünk arra, hogy a kormányváltás után letörjük az Európa-rekorder orbáni inflációt és szociáldemokrata fordulatot hajtsunk végre Magyarországon, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

  • Be fogjuk vezetni az európai minimálbért,

  • meg fogjuk emelni a közalkalmazottak bérét,

  • az adórendszer átalakításával segíteni fogjuk a kis- és középvállalkozásokat,

  • magasabb bérekhez fogjuk kötni a stratégiai partnerségeket és kormányzati támogatásokat,

  • meg fogjuk erősíteni az oktatást és a szakszervezetiséget. 

Ha viszont Orbán marad, maradni fog az orbáni infláció, jönni fognak az újabb megszorítások is, és végérvényesen elszakadhatunk Európától.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére