Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára: Kiszámoltuk, miből finanszírozható az Árnyékkormány 5 pontos béremelési csomagja 2023.06.15

Dobrev Klára: Kiszámoltuk, miből finanszírozható az Árnyékkormány 5 pontos béremelési csomagja

 

Orbán Viktor jövő évi költségvetése az újabb áremelésekről, adóemelésekről és  megszorításokról szól, miközben nem vesz tudomást az orbáni inflációról, és hogy a fizetések egyre kevesebbet érnek az elképesztő mértékű élelmiszerdrágulás és rezsiemelés miatt. A méltatlanul alacsony bérek tömeges pályaelhagyással fenyegetnek a tanároknál, az egészségügyi és szociális dolgozóknál, összeomlás fenyegeti a közszolgáltatásokat, az oktatást és az egészségügyet.

Ezért készült el az Árnyékkkormány alternatív költségvetése, amit a DK frakciója be is nyújtott a magyar Országgyűlésbe, és ami az áremelések helyett a béremelésekre koncentrál. Az Árnyékkormány elkészítette az orbáni infláció letörését szolgáló 13 pontját, és megalkotta béremelési csomagját, és kiszámolta azt is, miből finanszírozhatók a fizetésemelések.  

Az Árnyékkormány elvenné a propagandára fordított százmilliárdokat Rogán Antal minisztériumától, nem adna egy fillért sem a bukásra ítélt paksi atomerőmű-bővítésre, ahogy a Budapest-Belgrád vasútra sem, és nem pazarolná a közpénzt sporteseményekre, állami rendezvényekre. Ezzel összesen 1780 milliárd forintot lehetne megtakarítani a költségvetésben, amivel előteremthetnénk a fedezetet az ötpontos béremelési csomagunkra,

ami a következő pontokból áll:

  1. Megvalósítanánk Magyarországon is az Európai Unió által már elfogadott európai minimálbér-szabályozást.

  2. Megerősítjük az oktatást, a szakképzést és a szakszervezetiséget, hiszen jobb képzettséggel és erősebb érdekvédelemmel magasabb béreket lehet kiharcolni a munkahelyeken.

  3. Kidolgoztunk egy igazságosabb, a béremeléseket segítő adórendszert a kis- és közepes vállalkozások számára.

  4. A jövőben csak azoknak a cégeknek adnánk állami és uniós támogatást, amelyek versenyképes fizetést adnak a dolgozóiknak.

  5. Pontosan kiszámoltuk, hogy miből lehet előteremteni a költségvetésben a közalkalmazottak, köztük a tanárok, az egészségügyi és szociális dolgozók jelentős béremelését.

Orbán Viktor kormánya iszonyatos mennyiségű közpénzt költ el felesleges látványberuházásokra, a politikusok és a fideszes kegyencek fizetésére, a fideszes milliárdosok cégeinek gazdagítására, hazug propagandára. Ezzel szemben az Árnyékkormány magyarok millióinak fizetését emelné, mert bebizonyítottuk, van rá pénz.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére