Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Londonban találkozik a brit árnyék-miniszterelnökkel 2023.03.21

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök Londonban találkozik a brit árnyék-miniszterelnökkel

 

Kétnapos hivatalos látogatáson vesz részt szerdától az Árnyékkormány Londonban, ahol a brit árnyékkormánnyal folytat kétoldalú tárgyalásokat. Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök találkozik Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel, a közvéleménykutatásokban toronymagasan vezető Munkáspárt elnökével. A két árnyékkormány tagjai többek között az alábbi kétoldalú tárgyalásokon vesznek részt:

Dobrev Klára (árnyék-miniszterelnök) és Molnár Csaba (az árnyék-miniszterelnök helyettese) – Keir Starmer (árnyék-miniszterelnök) és Angela Rayner (az árnyék-miniszterelnök helyettese)

Molnár Csaba (árnyék-kancelláriaminiszter) – Steve Reed (árnyék-lordkancellár, igazságügyi árnyékminiszter)

Arató Gergely (kormányprogramért felelős árnyékminiszter) – Matthew Western (az árnyékkormány felsőoktatásért felelős államtitkára)

Arató Gergely (kormányprogramért felelős árnyékminiszter) – Kerry McCarthy (az árnyékkormány klímavédelemért felelős államtitkára)

Vadai Ágnes (honvédelmi árnyékminiszter) – Holly Lynch (az árnyékkormány védelem- és biztonságpolitikáért felelős államtitkára)

Vadai Ágnes (honvédelmi árnyékminiszter) – Chris Evans (az árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára)

Rónai Sándor (árnyék-külügyminiszter) – David Lammy (árnyék-külügyminiszter)

Rónai Sándor (árnyék-külügyminiszter) – Lord Collins of Highbury (a Lordok Háza külügyekért felelős árnyékszóvivője)

Az egyeztetések központi témáit képezik többek között a legfontosabb kül- és biztonságpolitikai kérdések, az Egyesült Királyság és Magyarország jövőbeni együttműködése, valamint a Nagy-Britanniában élő magyar állampolgárok helyzete. Az Árnyékkormány londoni útjának részleteiről Dobrev Klára és az Árnyékkormány tagjainak hivatalos Facebook-oldalain tájékoztatjuk a közvéleményt.

Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy ismét erős nyugati szövetségeket építsünk, visszaszerezzük a bizalmat a magyar gazdaság iránt és megvédjük a magyar emberek érdekeit Nagy-Britanniában és Európa többi államában is.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére