Keresés
Logo

Hírek

Dobrev Klára, az Árnyékkormány miniszterelnöke bemutatta árnyékkormánya tagjait  2022.09.19

Dobrev Klára, az Árnyékkormány miniszterelnöke bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára, az Árnyékkormány miniszterelnökeként tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a 12 éve tartó felelőtlen kormányzás, a tudás, a szakértelem teljes hiánya, az emberek semmibevétele oda vezetett, hogy az egyetlen kiút a válságból az, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormányának buknia kell.    

 

Az Árnyékkormány miniszterelnöke kijelentette, a kormányzás politikai tevékenység, és ő azzal ért egyet, ha a kormányt választott képviselők alkotják, mert a választóktól függő kormánytag a miniszterelnöki túlhatalom egyik legerősebb korlátja. Hangsúlyozta, árnyékkormánya tagjai választói legitimitással rendelkeznek, de emellett szakterületek elismert képviselői.

    

Dobrev Klára arra is kitért, hogy az Árnyékkormány ügyében nem folytattak előzetes pártközi koalíciós tárgyalásokat, mert ennek sem lehetőségét, sem okát nem látták.    

 

„Az árnyék-kancelláriaminiszter és az árnyék-miniszterelnök helyettese Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, az ő feladatai közé fognak tartozni az uniós ügyek, valamint a közigazgatás újjászervezése. Az árnyék-pénzügyminiszter Bodnár Zoltán, az MNB egykori alelnöke lesz, aki az Árnyékkormány egyetlen olyan tagja, aki nem választott képviselő. Dobrev Klára szerint elengedhetetlen, hogy jelöltje ne csak a költségvetési, fiskális politikához, de a monetáris politikához is értsen. Bodnár Zoltánra vár továbbá az euró bevezetésének előkészítése.” – sorolta Dobrev Klára.   

 

„Az árnyék-külügyminiszter Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, akinek le kell mosni azt a gyalázatot, amit az Orbán-kormány rakott rá a magyar megítélésre, újjá kell élesztenie a tetszhalott V4-es együttműködést, és új alapokra kell helyeznie az együttműködést barátainkkal, szövetségeseinkkel. A kormányprogramért felelős árnyékminiszteri posztot Arató Gergely parlamenti képviselő tölti majd be” - folytatta Dobrev Klára, megjegyezve, ez az a feladat, amit a Fidesz az elmúlt 12 évben még csak meg sem próbált megvalósítani, mert soha nem lehetett tudni, hogy mi a programja.  

  

Az Árnyékkormány miniszterelnöke azzal folytatta, hogy az Árnyékkormány belügyminisztere Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, akinek a rendvédelmi dolgozók helyzetének rendbetétele, az ember- és eszközhiány csökkentése lesz a feladata. 

 

Ezt követően Dobrev Klára az árnyékkabinet bér- és munkaügyi tagjaként mutatta be Kordás Lászlót, míg szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszterként Gy. Németh Erzsébet képviselőt.

 

„Egészségügyi árnyékminiszterként Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő fog dolgozni, akinek az lesz a munkája, hogy meggyógyítsa a beteg magyar egészségügyet. 

 

Varju László, a DK alelnöke lesz az Árnyékkormány energia- és rezsiügyi minisztere” - közölte Dobrev Klára. Az árnyékkormány miniszterelnöke a képviselő feladatául szabta, hogy megmutassa, hogyan lehet elérni az ország energiafüggetlenségét, csökkenteni az orosz gáztól való függést, valamint megoldani, hogy a magyar családok rezsije kiszámítható és megfizethető legyen.    

 

Ezek után az Árnyékkormány gazdasági minisztereként Dávid Ferencet, a DK országgyűlési képviselőjét mutatta be. Hangsúlyozta, a politikus egyik legfontosabb feladata a kis- és közepes vállalkozások megerősítése lesz, de eközben azzal is törődnie kell, hogy helyreállítsa Magyarországon a társadalmi érdekegyeztetést.

 

Dobrev Klára elmondta, hogy környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter Oláh Lajos parlamenti képviselő, a mezőgazdasági árnyéktárcát Benedek Szilveszterre, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselőre bízta, az önkormányzati árnyékminiszteri posztot pedig Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester tölti be.
    

„A honvédelmi árnyékminiszter Vadai Ágnes, illetve az oktatási és kulturális árnyékminiszter Barkóczi Balázs külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rendezvényen. Az Árnyékkormányon belül fog dolgozni vidéki önkormányzati ügyekért felelős főtanácsadóként Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a szóvivő pedig Kálmán Olga parlamenti képviselő lesz.” – sorolta a neveket az árnyékkormány miniszterelnöke. 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére