Keresés
Logo

Árnyékkormányülések

Az Árnyékkormány harmadik ülésének előterjesztéseiről, tájékoztatóiról és a határozatokról

2023.03.11.

Az Árnyékkormányban kormányzásra készülünk, ezért fontos, hogy minden magyarokat érintő kérdést alaposan körüljárjunk, és utána hozzuk meg a végső döntéseinket. Az üléseinken ezeket a kérdéseket beszéljük át, és dolgozzuk ki a javaslatainkat. 

A hatodik Árnyékkormányülésen az egészségügyi átalakítás, az óvodapedagógus-hiány, a munkavállalók jogai és a civilszervezetek voltak terítéken. Kattints ide a részletekért!

Két héttel ezelőtt derült ki, hogy az Orbán-kormány, látva az egészségügy jelenlegi működésképtelenségét, jelentős átalakításra készül. Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter és szakértői csapata egy részletes elemzést készített a tervezett átalakításokról és azok következményeiről. A szakértői anyag alapján a Pintér Sándor által benyújtott javaslatcsomagról kijelenthető, hogy nem nyújt megoldást az egészségügy problémáira, sokkal inkább tekinthető pótcselekvésnek, mi több, újabb fideszes pozíciószerzési kísérletnek az egészségügyben. 

Október 21-én, múlt hét pénteken csak Budapesten több mint 700 óvodapedagógus nem vette fel a munkát, hogy polgári engedetlenség keretében tiltakozzon az alacsony bérek és a túlterheltség ellen. Ilyen akció korábban soha nem történt még az országban, ez pedig világosan megmutatja, hogy nemcsak az iskolákban nagy a baj, hanem az óvodákban is. A problémák kísértetiesen hasonlítanak is arra, amit az iskolákban látunk.

Az Árnyékkormány előző ülésén a kormányzati rezsiemelés kis- és középvállalkozásokra rótt terheit elemezte, míg a mai ülésen a magyar munkavállalók és álláskeresők védelmével is foglakozott az Árnyékkormány. 

Több civil szervezet 2017-ben a civil szervezeteket érintő szigorítások elleni tiltakozásként létrehozott egy közös szervezetet, az úgynevezett Civilizáció Koalíciót. Ennek jelenleg 43 civil szervezet a tagja, köztük a TASZ, a Helsinki Bizottság, a Transparency International, a Greenpeace, a Háttér vagy épp az Ökotárs.

 

 

 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére