Keresés
Logo

Hírek

Varju László: A német kormány fizeti a lakosság decemberi számláit - Orbánék tétlensége miatt van szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára 2022.11.03

Varju László: A német kormány fizeti a lakosság decemberi számláit - Orbánék tétlensége miatt van szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára

 

Varju László energia-és rezsiügyi miniszter sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy miközben a német kancellár bejelentette, hogy a német kormány kifizeti a lakosság decemberi számláit, a magyarok állami segítség és támogatások helyett hétszeres rezsiemelést és EU-ellenes plakátkampányt kaptak Orbán Viktortól.

 

A DK országgyűlési képviselője elmondta, hogy a német kormány intézkedése nem csak minden német állampolgárt, hanem az összes kis- és középvállalkozást is érinti. „Két határral arrébb tehát nincs szükség önsanyargató spórolásra, senki nem kapcsoltatja ki a fűtését a rezsiszámláktól félve, egy európai kormány ugyanis megvédi a polgárait a rezsiválságtól. A magyarok eközben állami segítség és támogatások helyett csak hétszeres rezsiemelést és EU-ellenes plakátkampányt kaptak Orbán Viktortól. Ezért van szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára” – jelentette a DK politikusa.

 

Varju László úgy fogalmazott: az Árnyékkormány szerint a német kormány megmutatta, hogy mit tesz egy ilyen helyzetben egy európai kormány: nem másra mutogat, nem felelőst keres, hanem támogatja az embereket és a vállalkozásokat, kifizeti helyettük a decemberi rezsiszámlát. „Ilyet az Orbán-kormánytól nem várhatunk, ezért van akkora szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára. Minél többen jelentkeznek, hogy segítsenek, minél többen lesznek rezsimentők, annál több embernek fogunk tudni segíteni a decemberben érkező rezsiszámla kifizetésében. Fogjunk össze és segítsünk egymásnak a bajban, mert az Orbán-kormány senkinek sem fog segíteni” – mondta.

 

Az árnyékminiszter hozzátette: a német kormány 9 milliárd eurót, azaz 9 ezer millió eurót fog költeni a lakosság és a kis- és középvállalkozások rezsiszámláira. „Egy olyan országban kapnak ekkora segítséget az emberek, ahol a minimálbér közel 1600 euró, azaz több mint 630 ezer forint. Egy olyan országban, ahol az infláció a felét sem éri el a tragikus magyar drágulásnak, az élelmiszerek pedig sok esetben még olcsóbbak is, mint nálunk. Kinek mit intézett a kormánya” – fogalmazott Varju László Orbán Viktort idézve, hozzátéve: ez az intézkedés mindent elmond arról, hogy ki is felel a magyar rezsiválságért: „nem a háború és nem a szankciók, ezesetben a német háztartások is bajban lennének. Valójában az Orbán-kormány a felelős a magyar rezsiválságért” – mondta el a DK képviselője, elismételve: az Árnyékkormány mindenkit arra kér, hogy csatlakozzon, legyen rezsimentő, és fizessük ki együtt a legnagyobb bajba került családok és idősek decemberben érkező rezsiszámláit.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére