Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: A gyermekkardiológia is leáll Szolnokon, azonnali intézkedésekre van szükség az egészségügyben! 2022.10.27
Árnyékkormány: A gyermekkardiológia is leáll Szolnokon, azonnali intézkedésekre van szükség az egészségügyben!
 
 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján megjelent határozat szerint november 1-től szünetel a csecsemő- és gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban. A jövőben a betegeket Budapestre és Debrecenbe irányítják át.
 
Az Árnyékkormány azonnali intézkedéseket követel az egészségügyben! Az Orbán kormány által okozott válsághelyzetben is kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a gyermekek egészségügyi ellátásában résztvevő intézmények, osztályok és szakrendelések folyamatos működése biztosított legyen. Az Árnyékkormány korábban javaslatot is tett rá, hogy a kormányzat fokozottan figyeljen a gyermekeket érintő egészségügyi intézményekre, ne fordulhasson elő, hogy egyik napról a másikra bezárjon akár egy osztály, akár egy szakrendelés. A felelőtlen kormánynak nem kiemelt ügy a beteg gyermekek ellátása, az egészségügy irányítása pedig teljesen kicsúszott a kezükből. Pintér Sándor belügyminiszter ezt a helyzetet sem fogja tudni megoldani erőből; szakmai egyeztetések és érdemi intézkedések nélkül a közeljövőben további súlyos működészavarokra számíthatunk.
 
Dr. Komáromi Zoltán
Egészségügyi árnyékminiszter
CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére