Keresés
Logo

Hírek

Herfort Marietta: Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól 2024.04.08
Herfort Marietta: Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól


Dobrev Klára és Karácsony Gergely közösen vett rész a nemzetközi romanap alkalmából tartott rendezvényen. Ennek részeként Budapesten 9 önkormányzat tűzte ki a roma zászlót.

Az Árnyékkormány az elmúlt másfél évben egy olyan programon dolgozott, ami megteremti a társadalmi igazságosság, a szociális és anyagi biztonság feltételeit. A hazánkban élő romák több mint fele súlyos szegénységben él, miközben a fideszes elit egyre csak gazdagodik, szinte minden második roma tanuló szegregált iskolában tanul, miközben a leggazdagabbak magániskoláit mi fizetjük.

Nem mehet tovább, hogy az elmúlt 14 évben a romák hazánk egyik legkiszolgáltatottabb közössége lett. Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól: az Árnyékkormány alternatívát mutat arra, hogyan szüntessük meg ezt a kiszolgáltatottságot és hogyan teremtsünk egy olyan országot, amiben a romákat nem kirekesztjük és megbélyegezzük, hanem elismerjük. A magyarországi romák egyenértékű magyar állampolgárok, ezt a jogukat hiába is próbálja csorbítani a kormány és szélsőséges szövetségesei.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére