Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Függesszék fel a komáromi akkugyár működését, amíg nem végeztek teljes körű vizsgálatot az üzemben! 2024.04.05

Árnyékkormány: Függesszék fel a komáromi akkugyár működését, amíg nem végeztek teljes körű vizsgálatot az üzemben!

A dél-koreai SK akkumulátorgyártással foglalkozó komáromi üzeméhez a minap mentősöknek és katasztrófavédőknek kellett kimenniük, mivel több munkás rosszul lett az ott keletkező veszélyes anyagoktól – mint kiderült, hidrogén-cianid és nitrogén-dioxid került a levegőbe.

Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi árnyékminiszter a helyszínen elmondta, hogy a területen sem zajszint-, sem levegőminőség-mérő nem működik, a levegőben azonban érezni lehetett egy kellemetlen vegyszeres szagot. Úgy fogalmazott: az itt élőknek be kell érniük a kiüresített, a Fideszt maximálisan kiszolgáló hatóságok magyarázataival.

"Az Árnyékkormány követeli, hogy amíg nem történik teljes kivizsgálás a komáromi akkuüzemben, függesszék fel a működését, hogy valamennyi ilyen üzemnél legyen kötelező zajszint- és levegőminőség-mérő, valamint monitoringkút a vízbiztonság érdekében – álláspontunk szerint ugyanis az egészségnél nincs drágább dolog" - tette hozzá az árnyékminiszter. 

Kocsis-Cake Olivio helyszínen készített videója az alábbi linken elérhető: 
https://www.facebook.com/kocsiscakeolivio/videos/934363318356350

DK Sajtóiroda

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére