Keresés
Logo

Hírek

Dr. Komáromi Zoltán, Dr. Sztakó Péter: Végzetes következménye lehet a kormány tervének az új szülészetek létrehozásáról 2024.03.20

Dr. Komáromi Zoltán, Dr. Sztakó Péter: Végzetes következménye lehet a kormány tervének az új szülészetek létrehozásáról

 

Eleve kudarcra van ítélve a kormány terve, miszerint a nők komplikációmentes várandósság esetén alacsonyabb ellátottsággal rendelkező osztályokon szülhetnének. Nem egy eset bizonyítja, hogy végzetes következményekkel járhat, ha váratlan helyzetekben nincsen megfelelő orvos a közelben.

Az Árnyékkormány szerint a szakemberhiányt nem lehet úgy csökkenteni, hogy egyre több helyen lehet szülni, hiszen így egyre több helyen nem fog rendelkezésre állni megfelelő szülész szakorvos. Bármilyen szülőszobákat is hoz létre a kormány, csak akkor lesz biztonságos, ha felkészült szakembergárda és modern eszközök is vannak a közelben. Ezt sokszor még a nagyvárosi kórházakban sem tudják biztosítani, nemhogy a tervezett megszaporodott osztályokon. Dilettáns ötletelések helyett a meglévő szülészeti osztályok biztonságos működését kell a kormánynak biztosítania: a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a szociáldemokrata fordulat után megfelelő díjazással és megbecsüléssel el fogja érni, hogy ne csak a milliárdos elit, hanem minden magyar anya biztonságos hátterű szülészeti osztályokon hozhassa világra a kisbabáját.

 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére