Keresés
Logo

Hírek

Varju László: Orbán Brüsszelben "elérte", hogy ne vonatkozzon a magyar emberekre az európai uniós gázárcsökkentés 2022.10.21

Varju László: Orbán Brüsszelben "elérte", hogy ne vonatkozzon a magyar emberekre az európai uniós gázárcsökkentés

 

Varju László rezsi- és energiaügyi árnyékminiszter sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy egy egészen megdöbbentő dolog történt a tegnapi, európai rezsicsökkentésről szóló EU-csúcson.

„Mint ismert, az EU-tagállamok egy közös ársapkát akarnak tenni a gázra, magyarán egy közös uniós rezsicsökkentést akarnak bevezetni. Orbán Viktor - ahelyett, hogy üdvözölte volna az európai rezsicsökkentést - mentességet kért alóla az EU-tól. Orbán Viktor ma azzal büszkélkedik, hogy az EU-ban kiharcolta: Magyarországon nem lesz európai rezsicsökkentés, marad a hétszeres kormányzati rezsiemelés, marad a hétszeres gázár és marad a rezsipánik.” – ismertette a politikus.

Varju László közölte, az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor támadást intézett a magyar családok ellen, amikor mentességet kért az európai rezsicsökkentés alól.

Ez morálisan vállalhatatlan. Többé szemernyi kétség sem férhet ahhoz, hogy Orbán Viktornak fontosabb a Gazprom profitja és Putyin érdeke, mint a magyar családok megélhetése. Az egész EU arra készül, hogy leszorítsa az orosz gáz árát, közös gázbeszerzés és európai rezsicsökkentés lesz. Magyarország ebből Orbán Viktor miatt kimarad. Ne felejtsük ezt el akkor, amikor befizetjük a hétszeres rezsiszámlát, Orbán harcolta ki, hogy ilyen drága legyen a rezsi. Vlagyimir Putyin köszöni szépen, a magyarok gázszámlára befizetett pénzét is a háborúra tudja költeni.” – fogalmazott az árnyékminiszter

Varju László arra is kitért, nagyon érdekes látni, hogy a magyar miniszterelnök a hétszeres kormányzati gázáremelést egy olyan intézkedésének tartja, amit foggal-körömmel meg kell védenie a rezsicsökkentésre készülő EU-tól.

„Orbán oroszpárti és EU-ellenes álláspontját, az európai rezsicsökkentés elutasítását a magyarok fogják megfizetni, méghozzá a több tíz- és százezres gázszámláikon keresztül. Mostantól nincs helye a másra mutogatásnak; nem a háború és nem a szankciók miatt fizetünk hétszeres gázárat, hanem Orbán Viktor miatt, aki már az EU-csúcson is megvédte a hétszeres rezsiemelést.” – fűzte hozzá zárásként az árnyékminiszter.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére