Keresés
Logo

Hírek

Kálmán Olga átadta a DK Ferenc pápához írt levelét a vatikáni nagykövetnek 2024.02.08

Kálmán Olga átadta a DK Ferenc pápához írt levelét a vatikáni nagykövetnek 

 

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője átadta a Demokratikus Koalíció hivatalos levelét Michael W. Banach, Magyarország apostoli Nunciusának, a Vatikán magyarországi nagykövetének, hogy továbbítsa azt Ferenc pápának. A római katolikus egyházfőnek írt levélben arról számoltunk be, hogy Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet Novák Katalin, a Fidesz pedofilsimogató államfője a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját bűntársként segítő férfinak.

A levélben azt is kifejtettük: a pedofilsimogató Novák Katalin kegyelmi döntését különösen felháborítóvá teszi, hogy éppen a papi pedofília ellen harcot hirdető Ferenc pápára hivatkozva engedtek ki a börtönből egy bűnözőt, aki gyermekek elleni szexuális bűnökben segédkezett és hamis vallomások aláírására, a vádak visszavonására kényszerítette a rá bízott, áldozattá vált gyerekeket.

A Demokratikus Koalíció abban a reményben tájékoztatta Őszentségét a köztársasági elnök döntéséről, hogy módot talál abbéli közös meggyőződésünk kifejezésére, miszerint Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre. A DK meg fogja védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon!

Kálmán Olga levélátadás utáni sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján közvetítettük: 

https://www.youtube.com/watch?v=tmSHViMGEJc 

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére