Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Az európai minimálbér valódi megoldást nyújtana a sztrájkoló buszsofőröknek, ahogy valamennyi munkavállalónak is! 2022.10.25

Árnyékkormány: Az európai minimálbér valódi megoldást nyújtana a sztrájkoló buszsofőröknek, ahogy valamennyi munkavállalónak is!

 

Országszerte nagyjából 2600 Volán-járat nem indult el a buszsofőrök sztrájkja miatt. A járművezetők hatpontos követeléscsomagot adtak át a társaság vezetőinek, ebben kiemelt helyen szerepel a bérkorrekció kérdése.

Az Árnyékkormány szerint az európai minimálbér bevezetése nyújtana valódi megoldást a probléma rendezésére. Az Árnyékkormány korábban javaslatot tett arra, hogy az európai minimálbér-szabályozásnak megfelelően a mindenkori magyar minimálbér legalább az átlagkereset 50%-a, a medián kereset 60%-a legyen. Ez már az idei évben legalább 30 ezer forinttal több pénzt jelentene minden munkavállalónak, így a buszsofőröknek is, akikkel természetesen szolidaritást vállalunk. A megélhetési válság közepén, az orbáni inflációtól sújtva érthetőek a követeléseik, és megérdemlik a maximális támogatást!

Kordás László
Bér- és munkaügyi árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére