Keresés
Logo

Hírek

Gettóiskolákat csinál az Orbán-kormány az állami iskolákból, hogy fizetős magániskolákba terelje a magyar gyerekek többségét 2024.01.17

Gettóiskolákat csinál az Orbán-kormány az állami iskolákból, hogy fizetős magániskolákba terelje a magyar gyerekek többségét

 

Egyre több hazai és nemzetközi felmérés, legutóbb pedig a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása is azt bizonyítja: az Orbán-kormány miatt nő az iskolai szegregáció. Egyre több gyerek kényszerül lepusztuló gettóiskolákban tanulni, ahonnan semmi esélyük a társadalmi felemelkedésre és a magasabb iskolai végzettség megszerzésére.

Csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata akadályozhatja meg a kormányváltás után, hogy az Orbán-kormány az állami oktatás szándékos tönkretételével a szegény családból származó, hátrányos helyzetű gyerekeket gettóiskolákba kényszerítse, míg a többieket fizetős magániskolákba terelje. Amíg az állami iskolákból lassan gettóiskolák lesznek a megszorítások és a tanárhiány miatt, addig csak a magániskolák diákjainak lesz esélyük bejutni gimnáziumokba és egyetemekre. A milliárdosok gyerekei pedig olyan elitiskolákba járhatnak majd, ahol a tehetség helyett a szülők gazdagsága alapozza meg a gyerekek jövőjét.

 

Tehát Orbán oktatási rendszere tovább erősíti azokat a társadalmi egyenlőtlenségeket, amelyek ellen mi, szociáldemokraták küzdünk. Magániskolák és gettóiskolák helyett minden gyermeknek egyenlően biztosított, erős állami oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

 

Barkóczi Balázs
oktatási és kulturális árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére