Keresés
Logo

Hírek

Dr. Komáromi Zoltán: Tízezrek életét fenyegetik a több milliárdos kórházi adósságok 2023.11.19

Dr. Komáromi Zoltán: Tízezrek életét fenyegetik a több milliárdos kórházi adósságok

 

Kíváncsiak voltunk, hogy állnak most a kórházi adósságok, ezért megnéztük az Államkincstár oldalán a nyilvánosan elérhető adatok között. A helyzet elkeserítő: mostanra nem egy kórházban álépte a 3 milliárd forintot is az adósság országszerte.

  • A Szabolcs megyei oktatókórház 3,3 milliárd,

  • a budapesti Szent János Kórház 3,4 milliárd,

  • a Dél-Pesti Centrumkórház 4,1 milliárd forint tartozást halmozott fel szeptemberig.

  • A csúcstartó a Borsod megyei központi kórház: a számláló eddig közel 5 milliárd forintnál tart.

​Ez a történelmi mértékű tartozás súlyos következményekkel fenyeget: a kétségbeesett beszállítók perrel fenyegetnek, nem lesz több gyógyszer, kötszer, és a rezsi kifizetése is veszélybe került.

Az Árnyékkormány szerint ezzel magyarok tízezreinek az életét veszélyezteti a kormány: Orbán Viktor lelkén fog száradni, ha a kórházak összeomlása akár egy ember életébe is kerül. Az adósság miatti készlethiány a várólisták további növekedését eredményezi, amikor már így is másfél évet kell várni egy kardiológiai vizsgálatra. Orbán szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, hogy a milliárdos elit számára hatalmas nyereséget hozó magánegészségügy felé terelje a betegeket. Ezért van szükség a szociáldemokrata fordulatra, amire a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány készül. Mi fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére