Keresés
Logo

Hírek

Dr. Dávid Ferenc: Szégyen és gyalázat 2023.10.17

Dr. Dávid Ferenc: Szégyen és gyalázat

 

Tegnap megérkezett hozzám is a kormány vicclapjának legfrissebb száma, a JóKor magazin. Igen vicclapnak nevezem a kiadványt, hiszen a harsány fedőlapon két olyan érdekfeszítő hírről értesülhetünk, amelytől az ember lefordul a székről. Kezdem a kevésbé a fontossal: „ismét lesz magyar űrhajós a világűrben”.  Ettől aztán biztosan izgalomba jön a 2,5 millió nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő magyar állampolgár. Bevallom, nem olvastam el a Magyar Űrhajós Programról szóló jegyzetet, mivel nyugdíjasként nem tartom helyénvalónak, hogy egy ilyen témájú írás foglalja a nyugdíjasoknak szóló lap felületét. A JóKor nevet viselő kiadvány alcíme ugyanis: „friss és hasznos információk nyugdíjasoknak”. Lehet, hogy a későbbiekben nyugdíjaskorú (elsősorban kisnyugdíjas) honfitársaink közül „kilőnek” valakit az űrbe? Talán ezzel kívánják enyhíteni a nyugdíjasok közötti érzékelhető feszültséget, mondván: nálunk mindenki repülhet a végtelenbe, még a 100 ezer forint alatti nyugdíjas honfitársaink is!?

Most rátérek a fajsúlyosabb és visszataszítóbb „viccre”, a miniszterelnök címlapi mondatára:„Novemberben átlagosan plusz félhavi nyugdíj!”, amit a nyugdíjasokhoz intézett levelében már úgy cizellál: „mivel az infláció idén magasabb volt a vártnál, novemberben átlagosan csaknem félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás”. Figyelem, a>>csaknem<

Miniszterelnök: „Bár embert próbáló hónapok állnak mögöttünk, már látható, hogy az idei esztendő az infláció letörésének éve lesz”.  Most viszont nem fogom vissza magam, majd meg is érti a kedves olvasó, hogy miért nem. Tavaly (2022-ben) az éves átlagos infláció 14,5 százalék volt, ez az érték idén várhatóan 17,9 százalék lesz. A nyugdíjas infláció a múlt évben 15,2 százalék volt, ez 2023-ban 18,5 százalékra nőtt. A számok soha nem hazudnak: mindkét inflációs mérőszám több mint három százalékkal romlott, erre a kormányfő be meri mondani, hogy az idei esztendő az infláció letörésének az éve. Ez (most kell az önfegyelem) nem felel meg a valóságnak!

Orbán minden nyugdíjasnak jó egészséget kíván. Végül is egy vicclapnak ezt a kormányfői mondatot is el kell bírnia. Én mégis nehezen viselem, hogy Magyarország miniszterelnöke átlátszó hazugságaival igyekszik szórakoztatni a népes olvasótábort. Nyugdíjasként csak azzal zárhatom jegyzetemet, hogy ismét megpróbáltak minket átverni, most éppen a JóKor nevet viselő kiadvány hasábjain. Szégyen és gyalázat!

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére