Keresés
Logo

Hírek

Gy. Németh Erzsébet: Ha már nem lesz nyugdíjprémium az Orbán-kormány miatt, legalább negyedévente járó nyugdíjkorrekció legyen! 2023.09.13

Gy. Németh Erzsébet: Ha már nem lesz nyugdíjprémium az Orbán-kormány miatt, legalább negyedévente járó nyugdíjkorrekció legyen!

 

Újra elvett valamit az Orbán-kormány a magyar nyugdíjasoktól: mivel az orbáni infláció, az áremelések és a megszorítások miatt recesszióba fordult a magyar gazdaság, az idősek idén novemberben nem kapják meg a nyugdíjprémiumot. Mivel Orbán Viktor kormányának hibájából nem kapják meg ezt a pénzt az idősek, ezért elengedhetetlen, hogy legalább a nyugdíjkorrekció kifizetésének gyakoriságát növeljék, ellensúlyozva a brutális orbáni inflációt.

Az Árnyékkormány szerint éves helyett negyedéves nyugdíjkorrekciót kell fizetni az időseknek, mert a súlyos áremelések miatt egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak. Erre a pénzre számítanak az egész életüket keményen végiggürcölt idősek, akiknek már a puszta megélhetése került veszélybe. Egyre drágábbak az alapélelmiszerek, a rezsi és a gyógyszer, ezért nem hagyhatja magára a kormány a nyugdíjasokat. Amíg azonban Orbán marad, marad az orbáni infláció, maradnak az áremelések és egyre kevesebbet ér a nyugdíj. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azonban felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére