Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Azért hátráltatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását a kormány, mert azt szerinte „katonailag nem lehet ellensúlyozni Oroszország részéről”? 2022.10.12

Árnyékkormány: Azért hátráltatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását a kormány, mert azt szerinte „katonailag nem lehet ellensúlyozni Oroszország részéről”?

 

Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára arról beszélt a Spirit FM műsorában, hogy miért Magyarország az egyetlen európai ország, amelynek a parlamentje még nem ratifikálta Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Az államtitkár elmondta, azáltal, hogy a két ország csatlakozásával a NATO Törökországtól Finnországig húzódik majd, azt „katonailag nem lehet ellensúlyozni Oroszország részéről”. Magyarán Putyinnak nem érdeke a NATO bővítése, mintha ezt nem tudtuk volna eddig is, mintha nem pont ez lenne a bővítés célja.

Az Árnyékkormány azonnali magyarázatot vár a kormánytól: azért hátráltatják Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, mert azt szerintük „katonailag nem lehet ellensúlyozni Oroszország részéről”? Mégis mire számítottak a NATO bővítésével kapcsolatban? A NATO gyengülésére, Oroszország erősödésére? Az Árnyékkormány szerint érthetetlen, hogy miért beszél az oroszok pozíciójának gyengüléséről a Fidesz honvédelmi államtitkára, amikor a NATO bővítésének éppen ez a célja.

Az Árnyékkormány szerint hazánk és Európa biztonságpolitikai érdeke a minél erősebb NATO, ezért a kormány történelmi bűnt követ el azzal, ha az orosz érdeket kiszolgálva szándékosan hátráltatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

Vadai Ágnes 
Honvédelmi Árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére