Keresés
Logo

Hírek

Varju László: Durva vízdíjemelésre készülhet az Orbán-kormány – Újabb rezsiemelés helyett biztosítsák a vízszolgáltatás működését! 2023.07.30

Varju László: Durva vízdíjemelésre készülhet az Orbán-kormány – Újabb rezsiemelés helyett biztosítsák a vízszolgáltatás működését!

 

Töretlenül folytatódnak az orbáni megszorítások: a hétszeres rezsiemelés, az áram- és gázárak emelése után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint. Orbán Viktor központilag kényszerítené a vízközmű-cégeket az egységes, nagymértékű vízdíjemelésre.

Az Árnyékkormány szerint nem a vízdíjakat kell emelni, hanem több pénzt kell adni a vízközmű-cégeknek a vízszolgáltatás fenntartására, mert az orbáni infláció miatt a magyar családok már nem viselnek el egy újabb rezsiemelést. Az Orbán-kormány az elmúlt 13 év alatt szándékosan véreztette ki a vízközmű-cégeket, amelyek így nem tudták megoldani a szükséges felújításokat, karbantartásokat, emiatt a felhasználható víz több mint negyede kárba vész, vagyis elszivárog. A pénzhiány miatt egyre több lesz a csőtörés és egyre nagyobb veszélybe kerül a háztartásokba kerülő víz minősége. A vízszolgáltatás kritikus helyzetét Orbán Viktor újabb rezsiemelése nem oldaná meg, csak tovább fokozná. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azonban arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, eltörölje a rezsiemelést és biztosítsa a megfizethető vízszolgáltatást minden háztartásban.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére