Keresés
Logo

Hírek

Vadai Ágnes: Már csak Orbán Viktor akadályozza Svédország NATO-csatlakozását, ezzel Putyin érdekeit szolgálja 2023.07.11

Vadai Ágnes: Már csak Orbán Viktor akadályozza Svédország NATO-csatlakozását, ezzel Putyin érdekeit szolgálja

 

A ma kezdődő vilniusi NATO-csúcstalálkozón szégyenpadon lesz Magyarország: már csak az Orbán-kormány akadályozza Svédország NATO-csatlakozását, hiszen már az eddig ellenkező Törökország is támogatja a csatlakozást a NATO főtitkára szerint. Eközben a Fidesz minden alkalommal elutasította a DK javaslatát a svéd csatlakozás parlamenti ratifikálására.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor kizárólag az Ukrajna ellen háborút indító Vlagyimir Putyin orosz elnök érdekeit szolgálja azzal, hogy mára a szövetség egyedüli tagjaként ellenzi Svédország NATO-tagságát. Magyarországnak elemi érdeke, hogy az erős hadsereggel rendelkező Svédország a szövetségesünk legyen, ezzel erősítve a NATO katonai képességeit és egységét. Orbán Viktor azonban feláldozza a magyar érdekeket a szomszédunkat megtámadó Putyin érdekében. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után Magyarországot újra a NATO erős és megbecsült tagjává tegye.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére