Keresés
Logo

Hírek

Gy. Németh Erzsébet: Minden eddiginél kegyetlenebb orbáni megszorítás a PB-gázpalackok áremelése, amely a rászoruló magyarokat sújtja 2023.07.03

Gy. Németh Erzsébet: Minden eddiginél kegyetlenebb orbáni megszorítás a PB-gázpalackok áremelése, amely a rászoruló magyarokat sújtja

 

Gy. Németh Erzsébet az Orbán-kormány újabb felháborító és cinikus lépésére hívta fel a figyelmet, amely többségében a legszegényebb magyar embereket fogja sújtani. 

Nemrég derült ugyanis ki, hogy az Orbán-kormány eltörli a PB-gázpalackok hatósági árát, amit azzal indokoltak, hogy állami ellenőrzésekkel fogják megakadályozni a gázpalackok áremelését. Csakhogy a szociális ügyekért felelős árnyékminiszter szerint ezt a részt a Törvényalkotási Bizottság csütörtöki ülésén egyszerűen kihúzták az eredeti fideszes törvényjavaslatból, ami a PB-gázpalackok brutális drágulását hozhatja. 

 
Gy. Németh Erzsébet a PB-gázpalackok áremelését az Orbán-kormány újabb, minden eddiginél kegyetlenebb megszorításának nevezte, hiszen az orbáni inflációtól leginkább szenvedő rászorulókat, alacsony jövedelmű családokat és kisnyugdíjasokat sújtja. A politikus felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor is tisztában van vele, hogy rengetegen élnek olyan nehéz körülmények között Magyarországon, akiknek nincs lehetőségük vezetékes gázzal fűteni és főzni. Így számukra szó szerint létszükséglet a PB-gázpalackok megvásárlása. 
 
Orbán Viktort azonban ez egyáltalán nem érdekli, ezért vezeti be sorra az újabb és újabb megszorításokat, áremeléseket és hagyja tombolni az orbáni inflációt. Gy. Németh Erzsébet szerint a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.
CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére