Keresés
Logo

Hírek

Az Árnyékkormány szerint a törvénytelenül elbocsátott pedagógusokat azonnal vissza kell venni az állásukba! 2022.10.05

Az Árnyékkormány szerint a törvénytelenül elbocsátott pedagógusokat azonnal vissza kell venni az állásukba!

 

Barkóczi Balázs, az Árnyékkormány oktatási- és kulturális minisztere sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, a mai napon egy nagyszerű dolog történik az országban: tanárok, diákok és szülők ezrei tiltakoznak az oktatás általános állapota és a megalázó tanárbérek ellen.

 

„A mai nap egy fontos lecke az Orbán-rendszernek arról, hogy a tiltakozást és a sztrájkot nem lehet betiltani, szabad embereket pedig nem lehet megfélemlíteni, elhallgattatni. Próbálkozások persze voltak és vannak, a hatalom több tanárt is kirúgatott a munkahelyéről. Mint látjuk, ez csak olaj volt a tűzre, a tanár kollégák kiálltak egymásért és megszervezték az ellenállást. Hiába csöngettek be az iskolákban több mint egy hónapja, a tiltakozás ma nagyobb és hangosabb, mint eddig bármikor.” – sorolta a politikus.

 

Barkóczi Balázs kijelentette, az Árnyékkormány szerint a kormánynak ideje beismernie, hogy veszített a tanárokkal szemben, és mint megannyi ügyben, az oktatásban is elvesztette az irányítást az ország felett.

 

„Volt tanárként, valamint oktatási és kulturális árnyékminiszterként is egyértelműnek tartom, hogy ebben a helyzetben bocsánatot kell kérni, a törvénytelenül elbocsátott pedagógusokat azonnal vissza kell venni az állásukba, és azonnali tárgyalásokat kell kezdeményezni a pedagógusszervezetekkel. Az utca tele van, az iskolapadok üresek, ez egyértelmű jele Orbán Viktor vereségének, ideje ezt beismerni.” – hangsúlyozta a politikus.

 

Barkóczi Balázs azzal folytatta, hogy volt tanárként pontosan tudja, hogy ennek a tiltakozásnak régen eljött már az ideje.

 

„A kormány évek óta két dolgot tesz a pedagógusokkal kapcsolatban, ígér és fenyeget. Aki viszont soha nem tartja be az ígéreteit, az ne számítson arra, hogy ennyi idő után súlya lesz a fenyegetéseinek. Amíg takarítással több pénzt lehet keresni, mint tanítással, addig nem lesz rend az oktatásban és nem lesz rend az országban sem. A kormány ma már nemcsak a tanárokkal, a diákokkal és a szülőkkel áll szemben, hanem az országgal is, ha folytatja, amit eddig csinált.” – fűzte hozzá zárásként az árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére