Keresés
Logo

Hírek

Kocsis-Cake Olivio: A kormány újabb csapást mér a magyarokra - Az orbáni infláció mellett az új hulladékgazdálkodási rendszer is csak az árakat fogja emelni 2023.06.13

Kocsis-Cake Olivio: A kormány újabb csapást mér a magyarokra - Az orbáni infláció mellett az új hulladékgazdálkodási rendszer is csak az árakat fogja emelni

 

Az orbáni infláció mellett az új hulladékgazdálkodási rendszer miatt is emelkedhetnek az élelmiszerárak júliustól. A kormány, miután koncesszióba adta a Molnak a hulladékkezelés nagy részét, durva díjemelést jelentett be, amit a gyártók valószínűleg a termékek árába fognak beépíteni.

Az Árnyékkormány szerint ez is bizonyítja, hogy az áremelésekért kizárólag Orbán a felelős. Nem elég, hogy rászabadították az orbáni inflációt a magyarokra, most még növelhetik is az áremelkedést. A DK írásbeli kérdést nyújt be, hogy megtudjuk: miért a vállalkozások és a fogyasztók számára legdrágább és legkisebb hatékonyságú hulladékgazdálkodási rendszert kívánják létrehozni? Számoltak az intézkedés inflációs hatásaival, amely az inflációt 3%-kal, míg az élelmiszerinflációt 6%-kal növeli úgy, hogy erre az EU célkitűzéseinek teljesítéséhez semmi szükség nincs?

Jól látszik: amíg Orbán van hatalmon, addig fognak emelkedni az árak. Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek. Azért gyűjtjük az aláírásokat az orbáni infláció ellen 10 napon át az egész országban, hogy megmutassuk, a magyaroknak elegük van az áremelésekből, az orbáni inflációból és az Orbán-rendszerből.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére