Keresés
Logo

Hírek

Varju László: A 2023-as után bukás vár a 2024-es költségvetésre is, mert nem veszi figyelembe az orbáni inflációt 2023.05.26

Varju László: A 2023-as után bukás vár a 2024-es költségvetésre is, mert nem veszi figyelembe az orbáni inflációt

 

Még fél év sem telt el, de máris összeomlott az Orbán-kormány 2023-as költségvetése: soha nem volt még ilyen nagy a negyedéves költségvetési hiány, vágtat az orbáni infláció és nem jutunk hozzá az uniós pénzekhez. Ennek ellenére Orbánék már májusban be akarják nyújtani a parlament elé a jövő évi költségvetést is, amely köszönőviszonyban sem lesz a valósággal.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor 2024-es költségvetése ugyanúgy bukásra lesz ítélve az orbáni infláció miatt, ahogy megbukott az idei költségvetés is. Ezért az Árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely az orbáni infláció megállítása céljából alkotná meg a 2024-es költségvetést. A javaslat szerint csökkenteni kell az alapélelmiszerek, a rezsi és az üzemanyagok áfáját, növelni kell a közalkalmazottak bérét, a nyugdíjakat pedig a valódi dráguláshoz és a bérek emelkedéséhez viszonyítva, svájci indexálással kell emelni. Amíg azonban Orbán a helyén van, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére