Keresés
Logo

Hírek

Kocsis-Cake Olivio: Már csak az Árnyékkormány tóparti építési moratóriuma állíthatja meg a Balaton tönkretételét 2023.05.26

Kocsis-Cake Olivio: Már csak az Árnyékkormány tóparti építési moratóriuma állíthatja meg a Balaton tönkretételét

 

Újabb fejezettel bővült a Balaton-part tönkretételének története. Ezúttal Zánkán vette észre a falugondnokság, hogy eltűnt egy 180 négyzetméternyi parti növényzettel borított terület, miután munkagépekkel kimarkolták a mocsaras földet, ezzel pedig az élővilág számára fontos területet vettek el, ami az ott lakók pihenését is szolgálta.

Az Árnyékkormány szerint már csak az általunk javasolt vízparti építési moratórium vethet véget a gátlástalan természetrombolásnak. Orbán Viktor és bűntársai saját tavukként kezelik a Balatont, ahová azt építhetnek, amihez épp kedvük támad: ha már életbe lépett volna a moratórium, akkor még egy kikötőt sem alakíthatnának ki a lakosok megkérdezése nélkül. Így azonban luxusszállodák, luxuskikötők nőnek ki a földből, a szabadstrandokat lezárták, és már csak belépővel lehet bejutni, lassan megfizethetetlen áron. Nem elég, hogy az élelmiszerek ára az egekben van, hogy a bérek alig emelkednek, még a nyaralás és a természet örömét is elveszik a magyarokról. Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére