Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Megbukott az Orbán-kormány újabb hazugsága az uniós pénzekről 2023.05.25

Árnyékkormány: Megbukott az Orbán-kormány újabb hazugsága az uniós pénzekről

 

Az idei ötödik, összességében pedig a tizedik Árnyékkormányinfón Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter ismertette az Árnyékkormány mai ülésének döntéseit.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány újabb hazugsága bukott meg az uniós pénzekről: azt állították, hogy olyan arányban fognak uniós forrásokhoz jutni, amilyen arányban teljesítik az Európai Bizottság 27 szupermérföldkövét. Orbánékat azonban Johannes Hahn uniós biztos cáfolta: mind a 27 feltételt teljesíteni kell, különben nem érkeznek meg az uniós pénzek.

Az Árnyékkormány szerint minden felelősség Orbán Viktort terheli azért, hogy az uniós ezermilliárdoktól esik el az ország. Ezért a kormánynak fel kell adnia törvénytelen pozícióit az igazságszolgáltatásban és a felsőoktatásban.

Az Árnyékkormány az alábbiakról is döntött:

  • Az Árnyékkormány felkérte a DK parlamenti frakcióját, hogy nyújtson be a költségvetési módosító indítványt a Budapestet sújtó szolidaritási adó befagyasztásáért.
  • Az Árnyékkormány szerint támogatni kell a halmozottan fogyatékkal élők lakhatását biztosító intézmények létrehozását.
  • Az Árnyékkormány támogatja az EU „a gyermekek szexuális bántalmazásának megelőzéséről és az ellene folytatott küzdelemről” szóló jogszabálytervezetét.
CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére