Keresés
Logo

Hírek

Dr. Komáromi Zoltán: Hosszabb várólisták sújthatják a betegeket, ha einstandolják a kisvárosi kórházakat és a szakrendelőket 2023.03.22

Dr. Komáromi Zoltán: Hosszabb várólisták sújthatják a betegeket, ha einstandolják a kisvárosi kórházakat és a szakrendelőket

 

Hat kisvárosi kórházat akar átjátszani a Fidesz uralta egyetemi alapítványoknak az Orbán-kormány, miközben megpróbálja megszerezni az önkormányzatoktól a példaértékűen, adósságmentesen működő szakrendelőket, amelyek fejlesztésére, működtetésére évente több tíz milliárd forintot fordítanak a települések.

Az Árnyékkormány szerint a magyar betegek fogják megszenvedni a kórházak és a szakrendelők ingatlanvagyonának, és eszközállományának einstandolását. A fideszes alapítványok által működtetett kisvárosi kórházak és az önkormányzatoktól elvett szakrendelők felett minden kontroll megszűnik: teljes részlegeket és szakellátásokat szüntethetnek meg, valamint orvosokat és szakdolgozókat vezényelhetnek át a megyeszékhelyeken lévő, szakemberhiánnyal küzdő kórházakba.

Fennáll a veszélye annak is, hogy az állami kórházakhoz hasonlóan az önkormányzati rendelők is el fognak adósodni. Sőt, akár bezárás is fenyegetheti a szakrendelőket és a kisebb kórházakat a forráselvonás miatt. Ennek következtében tovább kell majd várnia a betegeknek egy-egy vizsgálatra vagy műtétre, és sokkal többet kell majd utazniuk egyes szakorvosi ellátásokért.

Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a kisvárosi kórházak és az önkormányzati szakrendelők továbbra is biztonságban működhessenek.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére