Keresés
Logo

Hírek

Kálmán Olga: A túlárazott, használhatatlan kínai lélegeztetőgépeket küldte az Orbán-kormány a török földrengés helyszínére? 2023.03.14

Kálmán Olga: A túlárazott, használhatatlan kínai lélegeztetőgépeket küldte az Orbán-kormány a török földrengés helyszínére?

 

Magyarország 353 lélegeztetőgépet küld Törökországba a földrengés sújtotta területekre. Felmerül azonban a kérdés: ezek azok a lélegeztetőgépek, amelyekből a koronavírus-járvány idején 17 ezret vásárolt az Orbán-kormány, és egy részük sajtóhírek szerint teljesen használhatatlan?

Az Árnyékkormány választ vár az Orbán-kormánytól a következő kérdésekre: a Törökországnak adományozott lélegeztetőgépek a Covid-járvány idején többszörösen túlárazottan, 300 milliárd forintért, Kínából vásárolt készülékek közül valók? Kivizsgálták már, hogy ki a felelős 17 ezer lélegeztetőgép felesleges megvásárlásáért? Miért küldenek olyan lélegeztetőgépeket egy természeti katasztrófa helyszínére, amelyek között használhatatlan készülékek is lehetnek? Kivizsgálták már, hogy ezek a készülékek mennyire alkalmasak életmentésre, például egy földrengés helyszínén? Az Orbán-kormány vállalni fogja a felelősséget azért, ha valaki életveszélybe kerül, esetleg meghal a használhatatlan lélegeztetőgépek miatt?

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére