Keresés
Logo

Hírek

Varga Ferenc: Egyetlen lépéssel sem haladt előre a romák felzárkóztatása az Orbán-kormány elmúlt 13 éve alatt 2023.03.10

Varga Ferenc: Egyetlen lépéssel sem haladt előre a romák felzárkóztatása az Orbán-kormány elmúlt 13 éve alatt

 

Azt állította a KDNP európai parlamenti képviselője, Hölvényi György egy interjúban, hogy 13 évvel ezelőtt az Orbán-kormány elindította a romák felzárkóztatását.

Továbbra sincs valós képviselete a cigányságnak és a magyarországi nemzetiségek többségének az Országgyűlésben, pedig az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint korlátozza a szabad választás jogát, hogy aki a saját nemzetisége listájára szavaz, nem szavazhat a pártok országos listájára.

A roma felzárkóztatásról ma mindenkinek a fideszes Farkas Flórián által irányított Híd a munka világába program jut eszébe, amelynek során több milliárd forintnyi uniós pénz tűnt el nyomtalanul, de Farkas Flórián megúszta a felelősségre vonást.

Az Árnyékkormány szerint az elmúlt 13 évben egyetlen lépéssel sem haladt előre a romák felzárkóztatása, hiszen továbbra is rengeteg roma él víz és villany nélküli házakban, továbbra is rengeteg roma csak az éhbért jelentő közmunkára vagy még arra sem számíthat, miközben a roma felzárkóztatásra érkező európai uniós pénzeket egyszerűen ellopták.

Pontosan tudjuk, mit kell tennünk, így mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a romák felzárkóztatása ne csak ígéret legyen, végre valósággá váljon és minden nemzetiség megfelelő érdekképviselettel rendelkezzen helyben és országosan is.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére