Keresés
Logo

Hírek

Varju László: Rezsitámogatásra van szükség, hogy végre csökkenteni tudják az élelmiszerek árát a magyar termelők 2023.03.09

Varju László: Rezsitámogatásra van szükség, hogy végre csökkenteni tudják az élelmiszerek árát a magyar termelők

 

A magyar élelmiszeripar érdekvédelmi szervezetei egyértelművé tették, hogy a történelmi mértékű magyar élelmiszerdrágulás legfőbb oka az Orbán-kormány hétszeres rezsiemelése. Hiába csökken a világpiaci gáz- és áramár, Orbánék nem csökkentik a vállalkozások rezsiköltségeit, akik emiatt nem tudják csökkenteni a termékeik árát, így a boltokban sem csökken a hazai kenyér, tej vagy a hús ára.

Az Árnyékkormány szerint azonnali rezsitámogatást kell adni minden termelő magyar vállalkozásnak, így az élelmiszeripari és mezőgazdasági vállalkozásoknak is. Csak így lehet megállítani a száguldó orbáni inflációt, csak így csökkenthetik az élelmiszerek árát a magyar termelők. Azonban az Orbán-kormány és az energiaszolgáltatók inkább nyerészkednek a hétszeresére emelt rezsiárakon, illetve a rezsire rakott Európa-rekorder áfán. Amíg az Orbán-kormány a legfőbb akadálya az árak csökkentésének, addig az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az élelmiszerek ára végre csökkenjen a boltokban.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére