Keresés
Logo

Hírek

Bodnár Zoltán: Követeljük az extraadók megszüntetését és a legalapvetőbb élelmiszerek forgalmi adójának drasztikus csökkentését! 2023.03.08

Bodnár Zoltán: Követeljük az extraadók megszüntetését és a legalapvetőbb élelmiszerek forgalmi adójának drasztikus csökkentését!

 

Februárban sem csökkent érdemben az Európa-bajnok orbáni infláció. Miközben az Európai Unióban hónapok óta csökken az áremelkedés, a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint a februári fogyasztói árindex 25,4%, ami alig marad el a januárban mért drágulástól. Az élelmiszer-infláció ennél is riasztóbb, 43,3 százalék. Az Orbán-kormány csak propagandaszövegekben küzd az infláció ellen, valójában nem tesz semmit. A februári minimális csökkenés oka csak az enyhe tél miatt csökkent gázfogyasztás, és az összehasonlítás alapjául szolgáló magasabb tavaly februári infláció.

Az Árnyékkormány szerint a magas infláció oka valójában az Orbán-kormány, és amíg ez a kormány marad, addig velünk marad az orbáni infláció is. Az Árnyékkormány az elviselhetetlen élelmiszerinfláció letörése érdekében változatlanul követeli a kereskedelmi láncokat terhelő extraadók megszüntetését és a legalapvetőbb élelmiszerek forgalmi adójának drasztikus csökkentését. Az Árnyékkormány által javasolt intézkedések jelentik az egyetlen reményt arra, hogy le lehessen törni a magyar családokat sújtó áremelkedést és megfizethetőbb legyen a mindennapi életünk.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére