Keresés
Logo

Hírek

Mustó Géza: 15 ezer rendvédelmi dolgozó semmilyen plusz juttatást nem kapott - Azonnali fizetésemelésre van szükség 2023.03.08

Árnyékkormány: 15 ezer rendvédelmi dolgozó semmilyen plusz juttatást nem kapott - Azonnali fizetésemelésre van szükség

 

Pattanásig feszült a hangulat a rendvédelmi igazgatási szakterületen dolgozók között, akik kimaradtak a hivatásos állományt érintő fizetésemelésből. Az ágazatban közel 15 ezer fő semmilyen plusz juttatást nem kapott, a helyzetüket pedig tovább súlyosbítja az Európa-rekorder orbáni infláció és a hétszeres rezsiemelés.

Az Árnyékkormány szerint mostanra világossá vált, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja megoldani a rendvédelmi dolgozók helyzetét. Az ágazatban azonnali béremelésre van szükség, valamint követeljük, hogy a szakterület munkatársainak évente vizsgálják felül a fizetését. Az Árnyékkormány kiemelten kezeli a teljes rendvédelmi ágazatot; valódi, hosszan tartó, megnyugtató bérfejlesztést akarunk végrehajtani, ahol reális életpályát ajánlunk az ebben az ágazatban szolgálatot teljesítő teljes állomány részére. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye a tisztességes bérekre és az európai szintű rendvédelemre.

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére