Keresés
Logo

Hírek

Barkóczi Balázs: Visszautasítjuk a megfigyelésre és megfélemlítésre épülő pedagógus teljesítményértékelési rendszert! 2023.02.15

Barkóczi Balázs: Visszautasítjuk a megfigyelésre és megfélemlítésre épülő pedagógus teljesítményértékelési rendszert!

 

A kormány tavaly év végén jelentette be azt az új, szeptembertől bevezetésre kerülő pedagógus teljesítményértékelési rendszert, amely az objektív szempontok figyelembe vétele helyett a tanárok megfigyelésére és megfélemlítésére épülne. Nem elég ugyanis, hogy az Európai Bizottságnak tett kötelezettségvállalásaik ellenére Orbánék ismét nem egyeztettek a szakma és a szakszervezetek képviselőivel, de a tervezett értékelési rendszerben egyaránt mérnék a pedagógusoknak a feletteseik iránti lojalitását, megfigyelnék aktivitásukat a közösségi oldalakon, és ez alapján – az ígéretek ellenére – egy külső vezető döntene fizetésük emeléséről vagy csökkenéséről.

Az Árnyékkormány felháborítónak tartja és visszautasítja a tanárok megfigyelésére és megfélemlítésére épülő új pedagógus teljesítményértékelési rendszert, amely a legsötétebb diktatúrák oktatáspolitikáját idézi, ahol az elsődleges cél a kedves vezetőknek való megfelelés, és nem a szakmaiság volt. Követeljük, hogy az oktatás problémáiról kezdődjön széles körű szakmai vita az érintettek, vagyis a szakmában dolgozók, a szakszervezetek, az oktatással foglalkozó civil szervezetek és szakemberek bevonásával! Továbbá az Árnyékkormány javaslatának megfelelően követeljük a pedagógus alapbérek azonnali, legalább 45%-os megemelését, a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalók bérrendezését, a tanárok és a tanulók terheinek csökkentését, és a sztrájkjog visszaállítását a közoktatásban!

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére