Keresés
Logo

Hírek

Dr. Bodnár Zoltán: Újabb rekordot döntött az infláció, az Orbán-kormány elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett 2023.02.10

Dr. Bodnár Zoltán: Újabb rekordot döntött az infláció, az Orbán-kormány elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett

 

„A KSH friss jelentése szerint az orbáni infláció januárban újabb rekordot döntött: a fogyasztói árindex 25,7 százalék, utoljára ennél magasabb árindexet 1996 februárjában mértek. Különösen súlyos a helyzet az élelmiszerek esetében, ahol a tojás kivételével valamennyi élelmiszer ára tovább nőtt decemberhez képest. Ilyen infláció sehol Európában nincs, csak Magyarországon, ennek pedig az az oka, hogy ez valójában orbáni infláció. Nem a tej, a kenyér vagy a trappista sajt ér többet, mint egy hónapja, hanem az Orbán-kormány kerül egyre többe a magyaroknak” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Dr. Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter.

„Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett. Az orbáni infláció és a rekordmagas élelmiszerárak oka valójában maga az Orbán-kormány, ezért a drágulás megfékezésének a kormány távozása az alapvető feltétele. Az Árnyékkormány pontosan tudja, hogy minek kell következnie ezután: meg kell erősíteni a forintot, haza kell hozni az Orbán miatt felfüggesztett uniós pénzeket, vissza kell szerezni a világ bizalmát a magyar gazdaságban és a forintban, valamint eurobevezetési céldátumot kell kitűzni. Ez az egyetlen kiút az orbáni inflációból, erre pedig a jelenlegi helyzetben az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye” – fogalmazott az árnyék-pénzügyminiszter.

Dr. Bodnár Zoltán hozzátette, a Fidesz-propaganda változatlanul azt harsogja, hogy az inflációt a háború és a brüsszeli szankciók okozzák. Pedig az Árnyékkormány az elmúlt hónapokban folyamatosan bizonyította, hogy ez közönséges hazugság. Az árnyék-pénzügyminiszter szerint ugyanis a januári adatok ismét alátámasztják az Árnyékkormány állítását, hogy az energia és a feldolgozatlan élelmiszerek árváltozása nélkül számított maginfláció januárban tovább nőtt, 25,4 százalékra, ami több mint ötszöröse az uniós átlagnak.

„Ismétlem, ötszöröse az uniós átlagnak. Ez az ötszörös szorzó jelenti az orbáni inflációt és az elmúlt 12 év gazdaságpolitikájának kudarcát” – tette hozzá az árnyék-pénzügyminiszter.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére