Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre! 2023.01.25

Árnyékkormány: Ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre!

 

Alig telt el egy hónap, és máris 10 milliárdos adósságot halmoztak fel a kórházak idén, ráadásul ebben nincs benne az orvosegyetemi klinikák tartozása. Akkora a baj, hogy az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a tartozás év végére elérheti akár a 80 milliárdot is, ami még a tavalyi, 60 milliárdos összegnél is jóval magasabb lesz.

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a kórházak egyre nagyobb szakemberhiánnyal küzdenek, a várólisták már több évre előre beteltek, és az egészségügyi dolgozók is rendkívül alulfizetettek, az orbáni infláció és a kormányzati rezsiemelés újabb hatalmas terhet ró az egészségügyi intézményekre. Ez a probléma minden egyes évben visszatér, és évről évre egyre nagyobbra nőnek a tartozások; a kormány mégsem tesz semmit, hogy ezt egyszer és mindenkorra megoldja. Az adósság miatt műtétek és vizsgálatok maradhatnak el, ami a betegek egészségét már közvetlenül veszélyezteti. Nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén. Az Árnyékkormány szerint azonnal rendezni kell a kórházak és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, mielőtt még a mostaninál is súlyosabb következményei lesznek a 12 éven tartó rombolásnak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra legyen működőképes egészségügyünk.

Komáromi Zoltán
egészségügyi árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére