Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: A Fitch negatív előrejelzése már a második a sorban, fogy a levegő az Orbán-rendszer körül 2023.01.21

Árnyékkormány: A Fitch negatív előrejelzése már a második a sorban, fogy a levegő az Orbán-rendszer körül

 

A Fitch hitelminősítő negatívra állította a magyar állam adós-besorolásának kilátását. Ez azt jelenti, hogy az egyik legnagyobb hitelminősítő szerint az Orbán-kormány által kibocsátott devizakötvényeket már csak egy hajszál választja el a bóvli kötvények kategóriájától. Ez az Orbán-rendszer gazdaságpolitikájának; a történelmi mélységeket is megjárt forint, az orbáni infláció, a magas kamatok, a rezsiemelés és az uniós pénzek felfüggesztésének egyenes következménye.

A Fitch hangsúlyozza, hogy az uniós források levívására vonatkozó megállapodás alapján az Orbán-kormány csak akkor jut pénzhez, ha valamennyi jogállamisági feltételt teljesiti. A kormány alibi intézkedései csak késleltetik a pénzek folyósítását, és ez tovább növeli az orbáni gazdaságpolitika hitelességével kapcsolatos kételyeket, és negatívan hat a befektetői hangulatra. A Fitch negatív előrejelzése már a második a sorban, tavaly augusztusban a másik legnagyobb hitelminősítő intézet változtatta stabilról negatívra az Orbán-kormány kockázati besorolását.

Fogy a levegő az Orbán-rendszer körül. Az egész világ látja azt, amiért az Árnyékkormány létrejött: Orbán Viktor nem fogja tudni kihúzni Magyarországot abból a válságból, amibe 12 év rombolással taszította. Mára az Árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból.

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére