Keresés
Logo

Hírek

Árnyékkormány: Orbán agrárminisztere elismerte egy interjúban, hogy 12 év alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot 2023.01.18

Árnyékkormány: Orbán agrárminisztere elismerte egy interjúban, hogy 12 év alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot

 

Beismerő vallomással ért fel Nagy István agrárminiszter legutóbbi interjúja, aki elmondta: a 20 millió ember ellátására is képes magyar mezőgazdaság 3 millió tonna importra szorult kukoricából, a pusztító aszályok ellenére még csak tervezés alatt állnak az öntözőrendszerek, ráadásul történelmi mértékben drágulnak a boltokban az élelmiszerek.

Az Árnyékkormány szerint történelmi bűnt követett el az Orbán-kormány azzal, hogy az elmúlt 12 évben Magyarországra érkező uniós agrártámogatásokat zömében a fideszes nagybirtokosok gazdagodására fordították a mezőgazdaság, az öntözőrendszerek és az élelmiszeripar fejlesztése helyett. Magyarország az adottságai révén Európa legolcsóbb élelmiszereit állíthatná elő, ehelyett történelmi mértékben drágulnak az élelmiszerek, a magyar gazdákat pedig a rezsiszámlák fojtogatják. Az Orbán-kormány – előrelátó tervezés és hozzáértés híján – az elmúlt 12 év alatt tönkretette a magyar mezőgazdaságot. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megmentse a mezőgazdaságot és megállítsa a történelmi élelmiszerdrágulást.

Benedek Szilveszter

mezőgazdasági árnyékminiszter

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére