Keresés
Logo

Hírek

Dr. Bodnár Zoltán: Utoljára a Rákosi-rendszerben volt ilyen magas az élelmiszer-infláció 2023.01.13

Dr. Bodnár Zoltán: Utoljára a Rákosi-rendszerben volt ilyen magas az élelmiszer-infláció

 

„Immár végképp lelepleződött Orbán hazugsága a háborús és szankciós inflációról. Ismét egy sokkoló, az Európai Unióban teljesen egyedülálló inflációs adatot hozott nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal.” – kezdte Dr. Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter a sajtótájékoztatóját pénteken.

Hozzátette: Ilyen magas inflációt utoljára 1996-ban mértek Magyarországon.

Dr. Bodnár Zoltán elmondta, hogy az árak már a Covid-válság és az orosz agresszió előtt is kétszeresei voltak az európai átlagnak, és bár a járvány és a háború gazdasági hatásai minden országot érintettek, október óta az összes uniós tagállamban, valamint Amerikában is csökkenőben van az infláció.

A politikus ismertette az adatokat: a KSH szerint tavaly decemberben közel 45%-os volt az élelmiszerinfláció, a sajt és a tojás például 83%-kal, a kenyér 81%-kal, a vaj, a vajkrémek és a tejtermékek pedig szintén közel 80%-kal drágultak egyetlen év alatt.

 „Nem az Önök nyugtáján van tehát a hiba, az orbáni infláció mára valóban megfizethetetlenné tette az élelmiszereket.” – mondta Dr. Bodnár Zoltán.

Az árnyék-pénzügyminiszter kijelentette: az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció áll a történelmi élelmiszerdrágulás mögött, amihez hasonló a Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon.

Orbán Viktor tönkretette a forintot, hagyta elszaladni az államadósságot, és a 12 éve tartó lopással elveszítette hazánk uniós támogatásait. Ezek együttesen okozzák az orbáni inflációt, ezt fizetjük meg a boltokban.  – sorolta.

Elmondta: ma már a választás előtti nagy pénzosztás kedvezményezettjei, a nyugdíjasok, a fiatalok, a fegyveres testületek tagjai is pontosan látják, hogy Orbán hogyan vette vissza tőlük ezt a pénzt az utolsó fillérig az inflációs adóbevételekkel, az árakat növelő extraprofit adókkal, az ársapkákkal.

Az Árnyékkormány felkészült arra, hogy a forint erősítésével, egy euróbevezetési céldátum kitűzésével, a korrupció felszámolásával és az Orbán miatt felfüggesztett uniós pénzek megszerzésével hagyjuk magunk mögött az orbáni inflációt és az élelmiszerdrágulást. Tudjuk, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben, mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha azt szeretnénk, hogy újra megfizethető legyen a bevásárlás.” – mondta Dr. Bodnár Zoltán.

CSATLAKOZZ ÉS VIDD SIKERRE TE IS A SZOCIÁLDEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!

Feliratkozás az Árnyékkormány hírlevelére